search icon

Επιχειρήσεις

Πώς ο πληθωρισμός ωφελεί τα McDonald’s – Αύξηση κερδών στο δ’ τρίμηνο

Τα έσοδα καθορίστηκαν σε 5,93 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας κατά σχεδόν 300 εκατ. δολάρια τον στόχο των ειδικών

Μεγάλη ωφελημένη από τις πρόσφατες αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών φαίνεται ότι είναι η McDonald’s, η οποία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κατέγραψε σημαντική αύξηση της κίνησης στα καταστήματά της.

Κι αυτό αποδίδεται κατά κύριο λόγο στον πληθωρισμό, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν το φθηνότερο fast-food έναντι των ακριβότερων εστιατορίων.   

Είναι ενδεικτικό ότι στο δ’ τρίμηνο του 2022, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,9 δισ. δολάρια ή 2,59 δολάρια/μετοχή έναντι 2,18 δολαρίων/μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές, από την πλευρά τους, περίμεναν κέρδη 2,45 δολαρίων/μετοχή. 

Την ίδια ώρα, τα έσοδα καθορίστηκαν σε 5,93 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας κατά σχεδόν 300 εκατ. δολάρια τον στόχο των ειδικών.  

Στην αμερικανική αγορά, οι υψηλότερες τιμές και η μεγαλύτερη ζήτηση οδήγησαν σε ενίσχυση των πωλήσεων κατά 10,3% (εκτίμηση για 8,1%). Στο εξωτερικό, παράλληλα, οι πωλήσεις ανήλθαν στο +12,6%, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία. Στην Κίνα, αντίθετα, οι επιδόσεις ήταν απογοητευτικές, λόγω των περιοριστικών μέτρων. 

Όσον αφορά το 2023, η McDonald’s προβλέπει τη λειτουργία 1.900 νέων καταστημάτων.  

Διαβάστε επίσης

Η «κυβέρνηση λεκές» και τα… δύο γεύματα, η μάχη του Μαρκόπουλου, ο Μεγάλου, τα stress test και ο Γκραμένια

Ασπασία Λεβέντη: Στο σφυρί διαμέρισμα αξίας €2,7 εκατ. στην Ηρώδου Αττικού για €100.000 (pics)

Γιατί το Napul’è είναι το κορυφαίο ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα

Exit mobile version