Προσφυγή στην Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία Vinci – Mytilineos ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η προσφυγή στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (νυν Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων – ΕΑΔΥΣΗ) αφορά ζητήματα που αφορούν τη χρήση ψηφιακών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Το σχήμα VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ επιλαχών προτιμητέος επενδυτής στο διαγωνισμό για την 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού, με οικονομική προσφορά 3.106.000.000 ευρώ. Ως γνωστόν, Προτιμητέος Επενδυτής στον διαγωνισμό έχει ανακηρυχτεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. που κατέθεσε οικονομική προσφορά 3.270.000.000 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή δύναται να καθυστερήσει για σημαντικό χρονικό διάστημα την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, με ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα καθυστέρηση καθώς ο επιλαχών προτιμητέος επενδυτής διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ελληνες ομογενείς αγοράζουν σπίτια τώρα στην Ελλάδα

Έδραση-Ψαλλίδας: Από τα «γερά θεμέλια» στην πτώση και στο σφυρί για τη βίλα στη Μύκονο (pics)

Ο proedros, τα Τουρκοβούνια και… η ΕΟΚ, ο γαλάζιος εμφύλιος, τα σούπερ κέρδη της Hermes στην Αθήνα και η βίλα Μεταξά στο Σούνιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ