Ο Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, Bridgewater Associate, μιλώντας στο CNBC, αποκάλυψε πώς θα μοιάζει το εργασιακό περιβάλλον μετά το τέλος της πανδημίας.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως, πως οι συνθήκες εργασίας δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες σε σύγκριση με την προ – Covid εποχή.

Η υβριδική εργασία ήρθε για να μείνει, υποστηρίζει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

Πράγματι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ευελιξία καθώς και οι νέες δυνατότητες που προσέφερε η τεχνολογία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατάφεραν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου εργασιακού κόσμου.

«Το μέλλον στον εργασιακό κλάδο θα εξαρτηθεί από δύο σημαντικούς παράγοντες. Προσαρμοστικότητα και νέες τεχνολογίες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντάλιο.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «η πανδημία αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε». 

Το πιθανότερο είναι σύμφωνα με τον ίδιο, να μην επιστρέψουμε στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούσαν πριν από την έλευση της Covid- 19.

«Θα υπάρξουν πολλές, πολλές αλλαγές τα επόμενα πέντε χρόνια», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Δηλώνει μάλιστα, πως η ευελιξία στο ωράριο αλλά και τον τόπο εργασίας, διαμορφώνουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους εργοδότες στη σημερινή «σφιχτή αγορά εργασίας».

Κλείνοντας, ο Ντάλιο ανέφερε πως ακόμη και όταν οι υπάλληλοι εργάζονται εξ αποστάσεως, οι εργοδότες μπορούν να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά τους.

«Δεν χρειάζεται να βρίσκονται στο γραφείο. Στις μέρες μας, υπάρχουν τόσα πολλά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τους εργοδότες να μετρήσουν το κατά πόσο είναι παραγωγικοί οι εργαζόμενοί τους, ακόμη και όταν δουλεύουν από το σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι

Ο 72χρονος δισεκατομμυριούχος Ρέι Ντάλιο είναι ιδρυτής του Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο που σήμερα διαχειρίζεται περίπου 155 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη σε μια μεσοαστική γειτονιά του Λονγκ Άιλαντ και κατάφερε να αποφοιτήσει από το Harvard Business School το 1973. Δύο χρόνια αργότερα δημιούργησε (με έδρα το διαμέρισμά του) ένα hedge fund, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με περιουσία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Ντάλιο κατατάσσεται στην 36η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Όπως έχει γράψει το CNBC, υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή στην καριέρα του την οποία ο ίδιος την ονομάζει ως τη «μεγαλύτερη αποτυχία» του. Το 1982, ο Ντάλιο «πόνταρε όλα του τα χρήματα σε μία επενδυτική κίνηση η οποία αποδείχτηκε ως μία ακόμη φούσκα».

Κάπως έτσι, ο γνωστός επιχειρηματίας κατέληξε να χάσει σχεδόν όλα τα χρήματά του. Εκείνη την εποχή μάλιστα, αναγκάστηκε να απολύσει όλους τους υπαλλήλους του στη Bridgewater.

«Έπρεπε να δανειστώ 4.000 δολάρια από τον πατέρα μου για να πληρώσω τους οικογενειακούς λογαριασμούς» αποκαλύπτει στο βιβλίο του.

Ωστόσο, ο Ντάλιο λέει ότι η συγκεκριμένη αποτυχία κατέληξε να είναι «ένα από τα καλύτερα πράγματα που του συνέβησαν ποτέ», επειδή τον ανάγκασε να αντιμετωπίσει μερικές από τις δικές του αδυναμίες. «Στο εξής δεν είχα τόση έπαρση. Ήμουν πιο συνετός και προσεκτικός όταν έπρεπε να αποφασίσω για τα χρήματά μου».

Διαβάστε ακόμη:

Κατασκευές: Απειλή αναστολής δημοσίων και ιδιωτικών έργων λόγω ανατιμήσεων στα υλικά

Αστέρας Βουλιαγμένης: Ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης ξοδεύει μισό δισ. για έξι βίλες (pics)

Σε αυτή τη χώρα οι εταιρείες αυξάνουν τους μισθούς… αλλά δεν βρίσκουν υπαλλήλους