Τα πρώτα ετήσια κέρδη στην ιστορία της εμφάνισε η Revolut -ο κολοσσός του fintech, ο οποίος αποτιμάται σε τουλάχιστον 33 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοίκησης, στο 12μηνο του 2021, τα προ-φόρων κέρδη ανήλθαν σε 59,1 δισ. στερλίνες έναντι ζημιών 205 εκατ. στερλινών το 2020. 

Τα έσοδα, δε, διευρύνθηκαν στα 636,2 εκατ. στερλίνες, δηλαδή ένα ποσό τριπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.  

Ο οικονομικός διευθυντής της βρετανικής εταιρείας, Μίκο Σαλοβάαρα, υποστήριξε ότι τα παραπάνω αποτελέσματα συνιστούν προϊόν του διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου.  

Για το 2022, η Revolut περιμένει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 30% και θα φθάσουν στα 850 εκατ. στερλίνες. Ας σημειωθεί ότι ως μη εισηγμένη εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να κοινοποιεί τα οικονομικά της μεγέθη. Εξ ου και η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στις επιδόσεις του 2021.  

H Revolut, η οποία ιδρύθηκε το 2015 στο Λονδίνο από τους Νικολάι Στορόνσκι και Βλαντ Γιατσένκο, προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακής τραπεζικής, μεταφοράς χρημάτων, trading μετοχών, αλλά και trading κρυπτονομισμάτων, μέσω μιας ενιαίας εφαρμογής.  

Η ανάπτυξή της ήταν ραγδαία, με αποτέλεσμα να καταστεί πολύ γρήγορα ένας από τους μεγαλύτερους «μονόκερους» στον κλάδο των fintech (χρηματοοικονομικά-τεχνολογία). Η σημερινή της αξία υπολογίζεται σε 33 δισ. δολάρια.  

Η Revolut διαθέτει ισχυρή παρουσία και εκτός Ευρώπης, καθώς μόνο στις ΗΠΑ διατηρεί ένα πελατολόγιο 500.000 ατόμων. Συνολικά οι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας φθάνουν τους 25 εκατομμύρια.  

Ένα από τα επόμενα βήματα της διοίκησης είναι η απόκτηση επίσημης τραπεζικής άδειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί εντός του 2023.  

Διαβάστε ακόμη

Η εσωτερική ίντριγκα με τον Πολάκη, ο υποψήφιος Βρυξελλών, η ζαλάδα της ΕΕ με την Coca Cola και οι πωλήσεις Θεοδωρίδη στην Intracom

Ο «κύκλος του Πούτιν»: Οι 23 Ρώσοι ολιγάρχες που βλέπουν τα δισεκατομμύρια να χάνονται (pics)

Οσα συμβαίνουν μέσα στο Noma – Δοκιμάζουμε όλα τα πιάτα του τελευταίου μενού του πιο πολυσυζητημένου εστιατορίου στον κόσμο