Επιχειρήσεις

Samsung: Φόρο – «μαμούθ» θα πληρώσουν οι κληρονόμοι του πατριάρχη Λι Κουν Χι

  • newsroom


Η οικογένεια σχεδιάζει να πληρώσει το πλήρες ποσό του φόρου κληρονομιάς σε βάθος πενταετίας

Η οικογένεια του εκλιπόντος προέδρου της Samsung ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πληρώσει ένα τεράστιο φόρο κληρονομιάς ύψους 12 τρισ. γουόν Κορέας (περίπου 10,78 δισ. δολάρια).

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πληρωμές φόρου στην ιστορία της Νότιας Κορέας αλλά και παγκοσμίως. «Ισοδυναμεί με τρεις έως τέσσερις φορές τα συνολικά έσοδα από τη φορολογία ακίνητης περιουσίας που είχε η κυβέρνηση της Ν. Κορέας πέρυσι», δήλωσε η οικογένεια του πατριάρχη του Ομίλου Samsung Λι Κουν Χι.

«Όπως προβλέπεται από το νόμο, η οικογένεια σχεδιάζει να πληρώσει το πλήρες ποσό του φόρου κληρονομιάς σε βάθος πενταετίας, ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2021», δήλωσε η οικογένεια Λι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λι πέθανε τον Οκτώβριο του 2020 σε ηλικία των 78 ετών, έχοντας δημιουργήσει έναν τεχνολογικό κολοσσό τη Samsung Group, τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο στη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η οικογένεια του Λι είναι πιθανό να αντλήσει τα ποσά που χρειάζεται για την καταβολή του φόρου από μερίσματα μετοχών ή από τραπεζικά δάνεια.

Η οικογένεια δεν αποκάλυψε πώς οι κληρονόμοι θα μοιραστούν την περιουσία του πατριάρχη.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε τον Οκτώβριο ότι ο Λι ήταν ο πλουσιότερος κάτοχος μετοχών στη Νότια Κορέα.
Η περιουσία του εκτιμήθηκε σε περίπου 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ.

Η περιουσία του Λι περιλαμβάνει 4,18% των κοινών μετοχών της Samsung Electronics και 0,08% των προνομιούχων μετοχών, 20,76% της Samsung Life Insurance, 2,88% της Samsung C&T και 0,01% της Samsung SDS, σύμφωνα με το το Reuters.

Πηγή: CNBC

Διαβάστε ακόμα:

Ελλάκτωρ: Έγειρε… στους Ολλανδούς και ο εφοπλιστής Διαμαντίδης

Κίνα: Στα $148,1 δισ. τα μεικτά κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων το α΄ τρίμηνο 2021

Δώρο Πάσχα: Σήμερα η καταβολή του – Τι ισχύει για τις αναστολές συμβάσεων