Η ανεπίσημη έναρξη λειτουργίας του εντυπωσιακού Ikos Andalusia στην Ισπανία (η επίσημη έναρξη έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου 2021) σηματοδοτεί την προσθήκη της πέμπτης μονάδας υψηλών προδιαγραφών στο χαρτοφυλάκιο των Ikos Resorts.

«Το πολυβραβευμένο μοντέλο των Ikos μεταφέρεται για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση και προώθηση ενός ισχυρού και τώρα διεθνούς, brand με ελληνικό DNA», αναφέρουν οι επιτελείς του ομίλου.

H επέκταση, μέσω νέων εταιρειών, σε ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού, όπως αυτή της Ισπανίας, η οποία αποτελεί την ισχυρότερη τουριστική δύναμη παγκοσμίως, δημιουργεί οικονομίες κλίμακας, προωθεί τη νέα εικόνα του ελληνικού τουρισμού και ενισχύει τη ροή εύπορων τουριστών, καθώς και τα δίκτυα συνεργατών, τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών, προς την Ελλάδα. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη της ελληνικής τουριστικής αγοράς να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε έναν παγκοσμιοποιημένο κλάδο, όπως αυτός του τουρισμού.

«Με άμεση πρόσβαση και πανοραμική θέα στη θάλασσα, το Ikos Andalusia είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την εμπειρία διακοπών στην ηλιόλουστη Costa del Sol,, με το μοντέλο φιλοξενίας Ikos το οποίο, για μία ακόμη φορά φέτος, κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση World’s Best Luxury All-Inclusive Resorts στα ετήσια βραβεία Travellers’ Choice® Awards του Trip Advisor 2020», αναφέρεται σχετικά.

Τα 411 δωμάτια και σουίτες είναι κτισμένα σε μία έκταση 85.000 τ.μ. σε μια προνομιακή τοποθεσία μεταξύ του κοσμοπολίτικου κέντρου της Marbella και της ιστορικής πόλης Estepona και σε απόσταση μόλις 1 ώρας από το αεροδρόμιο της Μάλαγα.

«Η νέα μονάδα που έρχεται σήμερα να προστεθεί στο δυναμικό των Ikos Resorts και μάλιστα σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για τον παγκόσμιο τουρισμό, αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο το όραμά μας να επενδύσουμε σε ένα νέο πρότυπο φιλοξενίας 5 αστέρων το οποίο, μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχε σε κανένα θέρετρο της νότιας Μεσογείου. Δημιουργήσαμε ένα νέο διεθνές brand, διαφορετικό από ό,τι υπήρχε μέχρι τότε στην τουριστική αγορά της Μεσογείου, το οποίο έχει γίνει συνώνυμο της υψηλής ποιότητας και της θερμής φιλοξενίας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Sani/Ikos Group, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Μέσω των εμπορικών σημάτων του, SANI RESORT & ΙΚΟS RESORTS, o όμιλος Sani/ Ikos λειτουργεί 9 μοναδικά, ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Ο όμιλος αναπτύσσει τα παραπάνω εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια. Στόχος του ομίλου SANI/IKOS GROUP μέσω της LBRI, είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, καθώς συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας του.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο IKOS ANDALUSIA, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο θα λειτουργήσει, όπως προαναφέρθηκε για τη σεζόν του 2021. Ο όμιλος αναπτύσσει στο εξωτερικό το εμπορικό σήμα IKOS RESORTS, μέσω franchise της LBRI με την εταιρεία Ιkos International SCA, η οποία ιδρύθηκε το 2018. Τη διοίκηση της Ikos International SCA ασκούν ως co-managing partners οι κκ Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με κύριους μετόχους τους κκ. Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin και Goldman Sachs Asset Management, Oaktree Capital Management LP και Hermes GPE.