Επιχειρήσεις

Scoot: Ενίσχυση του στόλου με 16 καινούργια Airbus

  • newsroom


Με τα νέα αεροσκάφη η εταιρία επιτυγχάνει σημαντική μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και του ηχητικού αποτυπώματός της

Την ανάπτυξη του στόλου της με την προσθήκη σε αυτόν 16 καινούργιων αεροσκαφών Airbus A321neo ανακοίνωσεη η Scoot.  Το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και ονομάζεται “Wings of Change”.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία τα A321neo διαθέτουν κινητήρες Pratt & Whitney με υψηλή αποδοτικότητα καυσίμων, χαρακτηριστικά πτερύγια που παραπέμπουν σε αυτά του καρχαρία, την πιο ευρύχωρη καμπίνα αεροσκάφους μονού διαδρόμου που υπάρχει σήμερα παγκοσμίως, και καινοτόμα προϊόντα καμπίνας.

Ο νέος στόλος θα φτάσει κατευθείαν από την τελική γραμμή παραγωγής της Airbus και θα ενταχθεί σε δρομολόγια που διαρκούν έξι ώρες (πτήσεις μεσαίων αποστάσεων) επιτρέποντας στη Scoot να πετύχει τους διψήφιους στόχους ανάπτυξης για το τέλος του οικονομικού έτους 2020/2021.

Τα αεροσκάφη A321neo διαθέτουν 236 θέσεις, δηλαδή κατά 50 περισσότερες συγκριτικά με το μοντέλο A320neo.

Η εξοικονόμηση κόστους καυσίμου αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 12%* σε σύγκριση με τα μοντέλα A320neo και κατά 20%* σε σύγκριση με την A320ceo. Από περιβαλλοντικής άποψης, τα επίπεδα του ηχητικού αποτυπώματος του αεροσκάφους και των εκπομπών οξειδίων του αζώτου θα είναι κατά 50%* χαμηλότερα, πετυχαίνοντας μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 5.000* τόνους ετησίως ανά αεροσκάφος.

*Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από τον κατασκευαστή.