Επιχειρήσεις

Scoot: Αναστέλλει τις πτήσεις προς Αθήνα έως το 2021

  • newsroom


Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, εκτελεί από τον Ιούνιο δρομολόγια, ωστόσο σε πολύ πιο περιορισμένη βάση

Η χαμηλή, αναμενόμενη ζήτηση λόγω του κορωνοϊού είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο αναστέλλονται οι πτήσεις της Scoot προς την Αθήνα έως και τον Μάρτιο του 2021.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, μέλος του ομίλου της Singapore Airlines έχει αναπροσαρμόσει το πτητικό της πρόγραμμα, κι εκτελεί από τον Ιούνιο δρομολόγια, ωστόσο σε πολύ πιο περιορισμένη βάση και με αυστηρά πρωτόκολλα  για τη διαφύλαξη της υγείας πελατών και πληρώματος.

Ειδικότερα, από τον Ιούνιο, η Scoot εκτελεί δρομολόγια προς έξι προορισμούς: Γκουάνγκτζου, Χονγκ Κονγκ, Ιπο, Κουτσίνγκ, Πενάνγκ και Πέρθη. Λόγω της αναμενόμενης χαμηλής ζήτησης που προκύπτει από τον COVID-19,  η Scoot θα αναστείλει προσωρινά τα δρομολόγια Αθήνα-Σιγκαπούρη και Βερολίνο-Σιγκαπούρη έως τα τέλη Μαρτίου 2021. Οι πελάτες με τις υπάρχουσες επηρεαζόμενες κρατήσεις θα ειδοποιηθούν άμεσα και θα έχουν δύο επιλογές: είτε επιστροφή χρημάτων 100% μέσω της αρχικής μεθόδου πληρωμής είτε επιστροφή χρημάτων 120% σε κουπόνια Scoot τα οποία ισχύουν για 12 μήνες.

Η Scoot έχει μεταφέρει πάνω από 60 εκατομμύρια επιβάτες και τώρα διαθέτει ένα στόλο 20 σύγχρονων αεροσκαφών, τα Boeing 787 Dreamliners και 28 νέα και σύγχρονα οικογενειακά αεροσκάφη Airbus A320, με άλλα δύο Boeing 787 Dreamliners, 31 Airbus A320neo και 16 A321neo αεροσκάφη που αναμένονται να παραδοθούν σύντομα. Το δίκτυο Scoot καλύπτει σήμερα 67 προορισμούς σε 17 χώρες, ενώ εννέα ακόμη προορισμοί από την Ινδία, την Ινδονησία και τη Μαλαισία θα ενταχθούν στο δίκτυο μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2020.