Επιχειρήσεις

Scoot: Πάνω από 150 χιλ. επιβάτες στο Αθήνα – Σιγκαπούρη

  • newsroom


H θυγατρική της Singapore Airlines, είναι η μοναδική εταιρεία που συνδέει απευθείας τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα

Τη συμπλήρωση δύο χρόνων πτήσεων στο δρομολόγιο Αθήνα – Σιγκαπούρη έκλεισε η Scoot. H θυγατρική της Singapore Airlines, είναι η μοναδική εταιρεία που συνδέει απευθείας τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα, η οποία αποτέλεσε τον πρώτο ευρωπαϊκό προορισμό της, αλλά και την πρώτη πτήση μεγάλης απόστασης της εταιρείας.

Από την έναρξη των πτήσεων της Scoot στις 20 Ιουνίου 2017 έως σήμερα, η εταιρεία έχει μεταφέρει στο δρομολόγιο 150.000 επιβάτες. Οι περισσότεροι επισκέπτες της Αθήνας με τη Scoot προέρχονται από τη Σιγκαπούρη, την Ταιβάν, την Αυστραλία και την Ινδονησία.

Ενδεικτικά, για τo 2018 η εταιρεία είχε συνολικά 79.055 επιβάτες στη γραμμή Αθήνα- Σιγκαπούρη, το οποίο είναι η καλύτερη ιστορικά επίδοση για τη συγκεκριμένη γραμμή. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στις 66 χιλιάδες το 2004.

Για το 2019, κατά την κορύφωση της θερινής περιόδου του 2019 (Ιούνιος – Σεπτέμβριος), η Scoot θα πραγματοποιεί πέντε εβδομαδιαίες συχνότητες στο δρομολόγιο. Σύμφωνα με την εταιρεία, για τους Ελληνες ταξιδιώτες, δημοφιλείς προορισμοί όταν ταξιδεύουν με τη Scoot είναι το Μπαλί, το Πουκέτ και το Σίδνεϊ.

Η Scoot είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ασία και προσφέρει προσιτές τιμές για 60 προορισμούς στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.