Επιχειρήσεις

SMS στο 13032: Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας από 5 Απριλίου – Όλες οι αλλαγές (vid)

  • newsroom


Oι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για 3 ώρες

Aπό τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανεβάζουν «ρολά» τα καταστήματα λιανικής με υποχρεωτικό SMS στο 13032 για τη μετάβαση σε αυτά, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 31 Μαρτίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Οπως ανακοινώθηκε οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για 3 ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο.

Ειδικότερα, με το SMS στο 13032 θα επιτρέπεται το click away αλλά και το click in shop στα καταστήματα ενώ θα ισχύει και ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Sms στo 13032 – Η διαδικασία

Στον συγκεκριμένο αριθμό μπορεί κάποιος να στέλνει το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση και θα λαμβάνει μήνυμα που αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα», ενώ τονίζεται ότι στα καταστήματα οι πολίτες θα πρέπει να φορούν τις απαραίτητες μάσκες και να τηρούν τις ασφαλείς αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής.

Ο αριθμός 13032 έχει δημιουργηθεί ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, με στόχο να ελέγξει τη μετακίνηση των πολιτών σε καταστήματα λιανεμπορίου. Παράλληλα, από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου εξαιρούνται τα πολυκαταστήματα, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.

Διαβάστε ακόμη:

Μέτρα στήριξης: Τι ισχύει για ΕΝΦΙΑ, δώρο Πάσχα, μειώσεις ενοικίων – Δηλώσεις Σταϊκούρα (vid)

Σταϊκούρας: Τέλος Απριλίου θα καταβληθεί η 7η επιστρεπτέα προκαταβολή

H «απάντηση» της Κίνας στην Tesla του Έλον Μασκ – Η παγκόσμια μάχη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα