Επιχειρήσεις

Σταμπουλίδης για λιανεμπόριο: Ανοιγμα με περιορισμούς αλλά όχι με click away και click inside

  • newsroom


Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία - Δεν είναι στην ατζέντα της συζήτησης το άνοιγμα των γυμναστηρίων - Κανονικά θα ανοίξουν και τα πολυκαταστήματα

Το πλαίσιο για το άνοιγμα των καταστημάτων όταν δοθεί το πράσινο φως μετά και την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

«Υπάρχει όντως κοινωνική πίεση. Ο ιός είναι εδώ, δίνει τη μάχη να μας κερδίσει. Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην αυτοπροστασία. Υπάρχει ένα θέμα ηθικής, πώς στηρίζουμε αυτούς που δίνουν τη μάχη να επιβιώσουν. Ο Απρίλιος είναι ο μήνας μετάβασης» είπε στο OPEN ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Για το πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα ο κ. Σταμπουλίδης είπε πως όταν δοθεί το πράσινο φως δεν θα ανοίξουν με click away ή click inside. «Πάμε σε άνοιγμα με περιορισμούς καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία. Έχουμε μεγάλη πίστη στην εισήγηση της Επιτροπής». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, αν δοθεί το πράσινο φως.

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση» ανέφερε. Για τα γυμναστήρια πάντως είπε ότι δεν είναι στην ατζέντα της συζήτησης για άνοιγμα στην παρούσα φάση.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Γιατί θα συνεχίσουν να είναι «βασιλιάδες» και το 2021 οι «σουπερμαρκετάδες»

Οι ήσυχοι χορηγοί, οι ανήσυχοι (του Μαξίμου) τα γάλατα (που σφίγγουν) και τα yascandalakia στην παραλιακή 

Aυτό είναι το δεύτερο 5άστερο που θέλει ο Mr Cocomat στου Μακρυγιάννη

Απόρρητο Απόρρητο