Η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia, εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον τομέα της ενδοεφοδιαστικής και σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διοργάνωσε την πρώτη της ημερίδα με τίτλο “Technology Days” στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στην Ξάνθη. Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Απριλίου, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τα σχέδια και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Sunlight στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας.

Επαγγελματίες και εκπρόσωποι του κλάδου της ενέργειας παρακολούθησαν το “Technology Days” και γνώρισαν από κοντά τη δυναμική του DC Block, της λύσης για εφαρμογές κλίμακας δικτύου, που περιλαμβάνει BMS, λογισμικό, μηχανικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα. Η λύση παρουσιάστηκε από τους τεχνικούς της Sunlight και συνδέθηκε απρόσκοπτα με το δίκτυο του εργοστασίου. Το DC Block που αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με την καθετοποίηση των διαδικασιών να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έχει προγραμματιστεί για μαζική παραγωγή έως το τέλος του έτους. Μέσω της συνεργασίας με την Technosystems,το DC block σχεδιάστηκε ενσωματώνοντας ζωτικής σημασίας εξαρτήματα, όπως το DC block container, για να παρέχει αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία.

Ο Νίκος Τσιουβάρας, CTO της Sunlight Group, σχολίασε:

«Στη Sunlight, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης για τα Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (ESS) εστιάζει στην ανάπτυξη λύσεων που απαντούν στις σημερινές απαιτήσεις και προβλέπουν τις μελλοντικές προκλήσεις. Η δέσμευσή μας για καθετοποιημένη παραγωγή απλοποιεί περαιτέρω τις διαδικασίες μας και για αυτό πετύχαμε σε χρόνο ρεκόρ τη δημιουργία μιας πλήρως λειτουργικής λύσης, του DC block».

Η αποθήκευση ενέργειας είναι εκτός από αναπόσπαστο στοιχείο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διευκολύνοντας την ενσωμάτωσή τους και ενισχύοντας την ευελιξία του δικτύου ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του εξελισσόμενου ενεργειακού τοπίου. «Η λύση Grid Scale DC Block της Sunlight επαναπροσδιορίσει το τοπίο της αποθήκευσης ενέργειας, αλλάζοντας τόσο τις πρακτικές αποθήκευσης ενέργειας όσο και τις πρακτικές χρήσης καθώς και τη δυναμική μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών στον τομέα των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS)», ανέφερε ο Gianpaolo Giuliani, Chief Commercial Officer Energy Storage Systems H/V.

Η στρατηγική σημασία των συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας για την Ευρώπη ωθεί περαιτέρω τη Sunlight στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών μέσω στρατηγικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εγκαταστάσεων παραγωγής στην Ελλάδα και της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση σε λύσεις συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) σε βασικές γεωγραφικές περιοχές, ενισχύοντας μακροπρόθεσμα την απόδοση έργων και προωθώντας πρωτοβουλίες βιώσιμης ενέργειας. Η Sunlight υποστηρίζει το όραμά της και ενισχύει τη θέση της στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μέσω: α) της στρατηγικής τοποθέτησης των εργοστασίων παραγωγής κοντά στις τοποθεσίες εγκατάστασης σταθμών ΑΠΕ για απρόσκοπτη παραγωγή και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών, β) της δέσμευσής της σε βιώσιμες πρακτικές παραγωγής με την επιλογή περιοχών με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και γ) της αξιοποίησης της εμπειρίας που διαθέτει στις λύσεις ιόντων λιθίου, για περισσότερα από 30 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη 

ΑΑΔΕ: Παίρνει «φόρα» η υποβολή δηλώσεων Ε1 – Σύστημα προειδοποίησης φορολογουμένων για να μην «τρώνε» πρόστιμα άλλων

Ηilton: Από τον Ιούνιο (και) στη Μύκονο και από το 2025 στην Αθήνα με το νέο Conrad Athens (pics)

Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μητσοτάκης για να φρενάρει διαρροές – Με θέματα καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ