Επιχειρήσεις

Τ. Γιαννίτσης: «To Ελληνικό ισοδυναμεί με 2.000 επενδύσεις του αναπτυξιακού νόμου»

  • Στεφανία Σούκη


Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Lamda κ. Τάσος Γιαννίτσης, απευθυνόμενος προς τους μετόχους της εταιρείας

Της Στεφανίας Σούκη

«Πέρυσι είχαμε ερωτηθεί αν υπήρχε βάλτωμα για το Ελληνικό και είχαμε τονίσει ότι πρέπει να δείξουμε κατανόηση και υπομονή, χωρίς μικροσυγκρούσεις και μικροεντάσεις. Φέτος θα έλεγα ότι προχωράμε. Εχει γίνει ένα σημαντικό, ενδιάμεσο βήμα, έστω κι αν υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Θέλουμε η σχέση μεταξύ επενδυτών και Δημοσίου να είναι απολύτως δίκαιη, ανοικτή, καθαρή, έντιμη και σωστή κι ευελπιστούμε ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ξεκινήσει ή ξεκινάμε».

Αυτά ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Lamda κ. Τάσος Γιαννίτσης, απευθυνόμενος προς τους μετόχους της εταιρείας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Αναφερόμενος στο τι σημαίνει η επένδυση για τη χώρα, πρόσθεσε ότι «η αξιοποίηση είναι πολύ σημαντική για τα ζητήματα της εργασίας και της ανάπτυξης. Η επένδυση την οποία προωθούμε στο Ελληνικό είναι 2.000 τυπικές επενδύσεις του αναπτυξιακού νόμου με 5 έως 10 φορές επίδραση σε όλους του επιμέρους κλαδους της οικονομίας αλλά και το περιβάλλον. Με την επένδυση του Ελληνικού, θεωρούμε ότι αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα, με πολλαπλά οφέλη, πολύ περισσότερο αν αυτή συνδυασθεί και με άλλες επενδύσεις στο παραλιακό μέτωπο».

Ο κ. Γιαννίτσης πρόσθεσε ακόμη ότι θα πρέπει εφεξής να υπάρξει «νηφάλια συζήτηση για κάθε θέμα που θα τεθεί από τους ενδιαφερόμενους (σ.σ. δήμους κ.τ.λ.) και θα πρέπει να αποφευχθούν οι συγκρούσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Οδυσσέας Αθανασίου, επισημαίνοντας ότι «θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να παράσχουμε κάθε βοήθεια στις δημόσιες υπηρεσίες για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα (σ.σ. η διετία με βάση την αρχική σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ της εταιρίας και του ΤΑΙΠΕΔ το Νοέμβριο του 2016). Εμείς είμαστε έτοιμοι ακόμη και τώρα να ξεκινήσουμε τις εργασίες. Αν μπορέσει το Δημόσιο να ολοκληρώσει την αδειοδότηση έως το Νοέμβριο του 2016 ή στο τέλος του έτους, εμείς ξεκινάμε άμεσα». Ανεξάρτητα πάντως από τις απαιτούμενες ενέργειες των επενδυτών και του ίδιου του Δημοσίου, θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι όποιες καθυστερήσεις υπάρξουν από ενδεχόμενες προσφυγές κ.τ.λ..

Υπενθυμίζεται ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα υπάρχουν τρία βασικά βήματα ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες: Επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, επικύρωση του master plan από το Συμβούλιο της Επικρατείας, και τρίτο, σημαντικό στοιχείο είναι η διενέργεια διαγωνισμού για το ολοκληρωμένο resort που θα περιλαμβάνει και καζίνο.
Στα υπόλοιπα ζητήματα, στα οποία αναφέρθηκε η διοίκηση, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας όπου θα εντάξει τα εμπορικά της κέντρα.