Από την κατάθεση της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) προκύπτει ότι, ο «τιμονιέρης» της Apple, Τιμ Κουκ, πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών για περισσότερα από 750 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για μέρος μιας συμφωνίας που έκλεισε όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ύστερα από τον πρόωρο θάνατο του συνιδρυτή της, Στιβ Τζομπς.

Αυτό το ιδιόμορφο «μπόνους», εξαρτιόταν από το πόσο καλά θα απέδιδαν οι μετοχές της Apple σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500.

Σύμφωνα με την κατάθεση της Apple στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Κουκ πληρούσε όλες τις προδιαγραφές, καθώς οι μετοχές της εταιρείας είχαν αυξηθεί κατά 191,83% τα τελευταία τρία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η τιμή της μετοχής της Apple έχει αυξηθεί κατά 1.200% από τότε που ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στις 24 Αυγούστου 2011, με την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το iPhone, το iPad και το MacBook να έχει πλέον αποτίμηση στην αγορά σχεδόν 2,5 εκατ. δολάρια.

Από την κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέκυψε, επίσης, ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Κουκ δώρισε μετοχές της Apple αξίας σχεδόν 10 εκατ. δολαρίων σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, χωρίς να κατονομάσει τον παραλήπτη.

Το 2015, ο Mr. Apple δήλωσε ότι, θα χαρίσει ολόκληρη την περιουσία του πριν πεθάνει, ενώ κατά καιρούς δωρίζει  δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire Index, η καθαρή αξία του αποτιμάται περίπου στα 1,5 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Η μεγάλη μάχη για τα +200 εκατ. ευρώ του παγωτού

Τουρισμός: «Σαρώνει» ο Αύγουστος, στοίχημα ο Σεπτέμβριος (πίνακες + γραφήματα)

Καμπούλ: Πάνω από 100 νεκροί από τις επιθέσεις του ISIS – «Θα πληρώσετε» λέει ο Μπάιντεν