Αλματώδης αύξηση των κερδών τριμήνου ανακοίνωσε η TotalEnergies λόγω της ανόδου των τιμών της ενέργειας, με τον γαλλικό κολοσσό να ανακοινώνει επέκταση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της κατά 3 δισ. δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχοντας ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα εξαγοράσει μετοχές 2 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά έσοδα του ομίλου, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 15% στα 4,9 δισ. δολάρια μετά από απομείωση 4,1 δισ. δολαρίων που εν μέρει σχετίζεται με το Arctic LNG 2, ένα ρωσικό έργο LNG, το οποίο έχει «μπλοκαριστεί» από κυρώσεις.

Ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης ότι θα κινητοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις για τη στήριξη της βραχυπρόθεσμης παραγωγής φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Τα τριμηνιαία επίπεδα παραγωγής υδρογονανθράκων μειώθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στα 2,843 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα.

Η TotalEnergies διατήρησε τα σχέδια της να πραγματοποιήσει καθαρές επενδύσεις περίπου 15 δισ. δολαρίων φέτος, με το ένα τέταρτο αυτών να κατευθύνεται στα τμήματα ΑΠΕ και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ επιβεβαίωσε επίσης αύξηση 5% στο προμέρισμά της για φέτος και πρότεινε μια πρώτη πληρωμή 0,69 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Η μπάλα φέρνει τα πάνω-κάτω στη συνδρομητική τηλεόραση – Ο Ολυμπιακός και η μάχη Cosmote με Nova

Νέα πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης

Το ενεργειακό αγρίεψε, οι «ενέσεις» της ABAΞ στη Volterra, το φρένο στις ασφαλιστικές και… ένας Νορβηγός στα δύσκολα