Επιχειρήσεις

ΤτΕ: Διατηρεί ανοιχτή την πλατφόρμα υποβολής ισολογισμών

  • newsroom


Παράλληλα δεν θα υπάρχουν συνέπειες και μετά την καταληκτική ημερομηνία για την υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων

Ανοιχτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολών ισολογισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος για εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς καμιά συνέπεια και μετά την καταληκτική ημερομηνία για την υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) η απάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα στο αίτημα της Ομοσπονδίας για επανεξέταση της διαδικασίας υποβολής ισολογισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος υπήρξε άμεση και θετική.

«Ο κ. Στουρνάρας έδειξε πως κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και όπως αναφέρει στην επιστολή του στην Ομοσπονδία μας:

“… η Τράπεζα της Ελλάδος ανταποκρινόμενη στο αίτημα κυρίως μικρών επιχειρήσεων και φοροτεχνικών γραφείων, κάνει γνωστό ότι η πλατφόρμα υποβολών θα παραμείνει ανοικτή για εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς καμιά συνέπεια και μετά την καταληκτική ημερομηνία για την υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων.

Σε ότι αφορά τη πλατφόρμα IRIS που δέχεται τις υποβολές, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή εφαρμογής που θα καλύπτει τα αιτήματά σας, ώστε η υποβολή στοιχείων να είναι πιο εύχρηστη και πιο φιλική στον τελικό χρήστη, διασφαλίζοντας όμως παράλληλα και την ασφάλεια του πληροφοριακού συστήματος”.

Διαβάστε ακόμα: 

Απόρρητο Απόρρητο