Επιχειρήσεις

Βασιλάκης: Τι θα κρίνει τη φετινή τουριστική περίοδο – Με ρευστότητα €600 εκατ. η Aegean

  • newsroom


Σε ποια επίπεδα κινούνται οι πωλήσεις εισιτηρίων - Τι δήλωσε ο ο πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης στη Γ.Σ. των μετόχων - Γερογιάννης: «Από τον Απρίλιο και μετά έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε θετικές ταμειακές ροές»

Στο 70%- 75% διαμορφώνονται οι πωλήσεις εισιτηρίων για την Aegean το διάστημα  Ιουνιου- Ιουλίου, αν και οι πληρότητες στα αεροπλάνα παραμένουν χαμηλότερες σε σχέση με τα κανονικά για την εποχή επίπεδα δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά οι προπωλήσεις των προηγούμενων μηνών.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι εμβολιασμοί, ψηφιακό πιστοποιητικό και επαρκής έλεγχος της πανδημίας στην Ευρώπη είναι οι παράμετροι που θα καθορίσουν τη σεζόν.

«Η ρευστότητα της εταιρείας κινείται κοντά στα 600 εκατ. ευρώ μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου και την κρατική στήριξη του Ιουνίου και από αυτήν τη ρευστότητα έχει αφαιρεθεί μία επιστροφή 90 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, άρα από άποψη ταμειακή είμαστε σε καλό δρόμο, παρά τη δυσκολία σε σχέση με τα αποτελέσματα και για το β’ τρίμηνο», δήλωσε ο κ. Βασιλάκης.

Σε σχέση με τις επιδόσεις του β’ τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής Δημήτρης Γερογιάννης, ανέφερε ότι παραμένει ζημιογόνο, ωστόσο «από τον Απρίλιο και μετά έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε θετικές ταμειακές ροές».

Διαβάστε ακόμη:

Fit for 55: Οι πρώτες αντιδράσεις στο φιλόδοξο σχέδιο της Κομισιόν για το κλίμα

«Ελλάδα 2.0»: Εγκρίθηκαν τα πρώτα 12 έργα του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 1,42 δισ. ευρώ

Κοινωνικός Τουρισμός: Οδηγίες για τη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα