Οι ομιλητές ανέφεραν ότι, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB, λειτουργεί ως πυλώνας ανάπτυξης που αμβλύνει τους περιορισμούς χρηματοδότησης και ρευστότητας και καλύπτει τα κενά της αγοράς στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό τοπίο. Ο κεντρικός ρόλος της HDB είναι να παρεμβαίνει καταλυτικά στη δυναμική σχέση Κράτους, Τραπεζών και Επιχειρήσεων. Σε αντίθεση με τις εμπορικές τράπεζες, η HDB είναι ο μόνος εθνικός αναπτυξιακός οργανισμός, εξουσιοδοτημένος να παρέχει μόχλευση για την αντιμετώπιση χρηματοπιστωτικών κρίσεων. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB σχεδιάζει και θέτει σε γρήγορη εφαρμογή σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία που προάγουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και μειώνουν το χρηματοδοτικό κενό».

Ειδική αναφορά έγινε στη σημασία ενσωμάτωσης ESG κριτηρίων με έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

Επίσης τα στελέχη της τράπεζας, ενημέρωσαν και για το χρηματοδοτικό εργαλείο της HDB το «Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας», το οποίο συνδυάζει για πρώτη φορά τραπεζικό δανεισμό με κρατική επιχορήγηση.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης, συζητήθηκε αναλυτικά και το Πρόγραμμα επενδυτικών δανείων της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ)  που προωθείται η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι ενισχύουν την επενδυτική δραστηριότητα της χώρας.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γιώργος Παπαμανώλης- Ντόζας, ευχαρίστησε τα στελέχη της τράπεζας για την ουσιαστική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση των προγραμμάτων, τονίζοντας ότι, ελπίζει η  Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB, με γρήγορες, σύγχρονες και ευέλικτες διαδικασίες, να ανοίξει την πόρτα του τραπεζικού συστήματος στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε ακόμη

Ideal Holdings: Η «δύναμη πυρός» των 120 εκατ. ευρώ και οι νέες επενδύσεις του 2023

Η «πίεση» Μητσοτάκη στη Μαρτίνου, το ντέρμπι Αλαφούζου – Κυριακού για το Μουντιάλ, τα «καπέλα» στην κινητή τηλεφωνία και τα σενάρια για τις τράπεζες 

Κατασκευές: Ωρολογιακή βόμβα πληθωρισμός και επιτόκια για τη χρηματοδότηση των έργων