Επιχειρήσεις

Vodafone Ελλάδας: Στα €925 εκατ. ο κύκλος εργασιών, +49% η κίνηση data

  • newsroom


Το οικονομικό έτος της Vodafone έκλεισε με ελαφριά μείωση τιμών, κυρίως στα συμβόλαια

Κύκλο εργασιών ύψους 925 εκατ. ευρώ εμφάνισε το οικονομικό έτος 2020-2021 η Vodafone Ελλάδας, μειωμένος κατά 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρήση. Η επίδοση αυτή πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι ότι τα έσοδα της καρτοκινητής ήταν μειωμένα, ενώ και η τουριστική κίνηση πέρυσι ήταν εξαιρετικά υποτονική, λόγω πανδημίας, κάτι που είχε ευρύτατη επίπτωση στην περιαγωγή. Τα προσαρμοσμένα EBITDA στην ίδια χρήση ανήλθαν σε 283 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το οικονομικό έτος της Vodafone έκλεισε με ελαφριά μείωση τιμών, κυρίως στα συμβόλαια, τα οποία αποκλιμακώθηκαν κατά -2,5%, με μέσο έσοδο ανά πελάτη 18,3 ευρώ αντί 18,5 ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο.

Στο σύνολο της βάσης, το ARPU παρέμεινε σταθερό λίγο πάνω από τα 10 ευρώ ανά χρήση (10,4 ευρώ). Στη σταθερή η πελατειακή βάση έκλεισε στους 966 πελάτες, αυξημένη κατά 21 χιλιάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (+2,2%), ενώ στην κινητή κινήθηκε σταθερά πάνω από τους 4 εκατ. πελάτες, με το μερίδιο των συνδρομητών συμβολαίου να ξεπερνούν το 40%.

Να σημειωθεί πως κατά 49% αυξήθηκε η κίνηση Data στο δίκτυο της Vodafone το οικονομικό έτος 2020-2021, η οποία ξεπέρασε τα 122 χιλιάδες TB (από 81.765 TB την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), παρά τους σχεδόν έξι μήνες κατά την διάρκεια των οποίων εφαρμόστηκαν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Παρά την πανδημία, οι δαπάνες κεφαλαίου – δηλαδή οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, πλην φάσματος – αυξήθηκαν κατά 11%, ξεπερνώντας τα 123 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Αεροπορική κίνηση: Aνοδική τάση στη διακίνηση επιβατών μετά από 14 μήνες

Ευρωζώνη: Σε ύφεση η οικονομία α’ τρίμηνο 2021

Μύλοι Λούλη: Ξεκινά την κατασκευή σιλό στη Βουλγαρία

Απόρρητο Απόρρητο