Συνολικά 5.150 ελέγχους, που κατέληξαν στην επιβολή 502 κυρώσεων, με το ποσό των προστίμων να αγγίζει το 1,8 εκατ. ευρώ, πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κατά τον μήνα Μάρτιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο επίκεντρο των ελέγχων του ΣΕΠΕ βρέθηκαν αφενός μεν οι κλάδοι όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη παραβατικότητα, (λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία προηγούμενων ετών, αλλά και την ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας) αφετέρου δε οι επιχειρήσεις όπου ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού είναι αυξημένος.

Όσον αφορά στις παραβάσεις:

– 58 περιπτώσεις αφορούσαν σε απασχόληση εργαζομένων των οποίων η σύμβαση εργασίας τελούσε σε αναστολή.

– 115 περιπτώσεις αφορούσαν σε μη τήρηση των γενικών κανόνων υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

– 323 περιπτώσεις τη μη τήρηση των υπόλοιπων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, (εκ των οποίων 48 πρόστιμα επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία, κυρίως στο εμπόριο και την εστίαση).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν, αφορούν ιδίως στους κλάδους της εστίασης, του λιανεμπορίου, των μεταφορών, του χονδρεμπορίου, των καταλυμάτων, των προσωπικών υπηρεσιών, της βιομηχανίας τροφίμων, της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και των ταχυδρομικών-ταχυμεταφορικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα, πάνω από τα μισά πρόστιμα αφορούσαν σε εστίαση, λιανεμπόριο και μεταφορές.

Διαβάστε ακόμη

Το άκαρπο ραντεβού στο γραφείο Αδώνιδος, οι… αθάνατοι Στέγγοι, το κινεζικό φέσι της Folli Follie και ο τραπεζίτης «κελεπούρι» της Ηρώδου Αττικού

Βαράγκης: Η D-Day για τη διάσωση… «δια χειρός Κυριάκου»

Τράπεζα Πειραιώς: Εκτός ταμπλό του ΧΑΑ η μετοχή λόγω reverse split – Πότε ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών