ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζημιές – έκπληξη για τη SoftBank στο α’ μισό του 2023

Οι καθαρές ζημιές ανήλθαν σε 477,6 δισ. γεν ή σε 3,3 δισ. δολάρια

Ζημιές – έκπληξη εμφάνισε η SoftBank στο β’ τρίμηνο του 2023, παρά το γεγονός ότι η ιαπωνική εταιρεία εμφάνισε κέρδη από το επενδυτικό Vision Fund.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές ζημιές ανήλθαν σε 477,6 δισ. γεν ή σε 3,3 δισ. δολάρια, μια επίδοση αισθητά χειρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών (περίμεναν κέρδη 75 δισ. γεν), αλλά και καλύτερη σε σχέση με το περσινό αποτέλεσμα (ζημιές 3,16 τρισ. γεν).

Από την άλλη πλευρά, το επενδυτικό όχημα της SoftBank, γνωστό ως Vision Fund, εμφάνισε κέρδη 159,8 δισ. γεν ή 1,1 δισ. δολαρίων, πετυχαίνοντας το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο έπειτα από πέντε συνεχόμενα ζημιογόνα.

Η ιαπωνική εταιρεία είχε υποστεί σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια του 2022, λόγω του μαζικού sell off στον τεχνολογικό τομέα, το οποίο επέδρασε δυσμενώς σε πολλές μετοχές του κλάδου.

Με την προοπτική ολοκλήρωσης των επιτοκιακών αυξήσεων να εδραιώνεται και την ευφορία γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη να κατακλύζει τις αγορές, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια σταθερή ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών, η οποία φυσικά ωφελεί και την SoftBank.

Αυτό, βέβαια, μένει να αποδειχθεί και στην πράξη, κατά το πέρασμα των επόμενων τριμήνων.

Διαβάστε ακόμα

Με μαζικούς ελέγχους και αλλαγές στο «καλάθι» και στο «πλαφόν κέρδους» η «μάχη κατά της ακρίβειας»

Bloomberg: Πώς η ΕΚΤ έφερε την οικονομία της Ευρωζώνης ένα βήμα πριν από την κρίση (πίνακες)

Δεύτερο πλήγμα για τις ΗΠΑ – Υποβάθμιση αμερικανικών τραπεζών από την Moody’s

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""