Κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματά του ανέφερε ότι δέχτηκε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), καθώς ανακοίνωσε σήμερα ότι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εντόπισε σε αυτά μια ασυνήθιστη δραστηριότητα.

«Υιοθετήθηκαν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του περιστατικού κυβερνοασφάλειας και για τον μετριασμό των επιπτώσεων από αυτό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, σύμφωνα με το Reuters.

Εκπρόσωπος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις για το πώς έγινε η κυβερνοεπίθεση, σε ποιον βαθμό επηρεάστηκαν οι επιχειρήσεις του ΔΠΔ ή για το ποιος ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που εδρεύει στη Χάγη, υπογράμμισε ότι συνεχίζει «να αναλύει και να μετριάζει τις επιπτώσεις αυτού του περιστατικού» με τη συνδρομή της ολλανδικής κυβέρνησης. Συμπλήρωσε δε ότι λαμβάνει επίσης μέτρα για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας.

Διαβάστε ακόμη

Τι κερδίζουν και τι χάνουν οι ξενοδόχοι από τις εξαγγελίες για τη φορολόγηση στα Airbnb και την αύξηση του φόρου διαμονής

SZ: Τι είδους χώρα θέλει να είναι η Ελλάδα;

Καϊλή: Κατέθεσε στην επιτροπή νομικών υποθέσεων της ΕΕ για τις βουλευτικές αποζημιώσεις της

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ