Μια σημαντική εκδήλωση τον επόμενο μήνα, κατά την πρώτη επέτειο του πολέμου στην Ουκρανία, σχεδιάζει να διοργανώσει η ΕΕ στην Κωνσταντινούπολη, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της στην Τουρκία.

«Θα διοργανώσουμε μια αρκετά σημαντική εκδήλωση στις 22 Φεβρουαρίου εδώ στην Κωνσταντινούπολη, όταν θα συμπληρώνεται ένας χρόνος του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων της Ουκρανίας που θα προσκληθούν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Νικολάους Μέγερ-Λάντρουτ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Άγκυρα.

Οι γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου θα βρίσκονται στην ατζέντα της εκδήλωσης, στην οποία θα υπάρχει επίσης τουρκική εκπροσώπηση, δήλωσε ο Μέγερ-Λάντρουτ, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιος θα συμμετάσχει.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η 24η Φεβρουαρίου 2022, ημερομηνία κήρυξης του πολέμου, είναι «μια σημαντική καθοριστική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία».

Τονίζοντας τη σημασία του πολέμου στην Ουκρανία για την κατάσταση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, είπε ότι είναι παρόμοια με τη «στιγμή της ριζικής αλλαγής» που προκάλεσαν για την ασφάλεια των ΗΠΑ οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Διαβάστε ακόμη

S&P Global Ratings: Δύσκολο το 2023 για τις τράπεζες – Καλύτερα θωρακισμένες οι ελληνικές

Eurometaux: Καλεί την ΕΕ να στηρίξει τη βιομηχανία μετάλλων με πακέτο για την πράσινη ενέργεια

ΗΠΑ: 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα δείχνει το «Ρολόι της Αποκάλυψης» (tweet + pic)