Ευρώπη

ΕΚΤ: Την Τετάρτη τα αποτελέσματα της έρευνας για το ψηφιακό ευρώ

  • newsroom


Η δημόσια διαβούλευση ακολουθεί τη δημοσίευση της έκθεσης της ΕΚΤ για το ψηφιακό ευρώ τον Οκτώβριο του 2020, η οποία εξέτασε την έκδοση ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης της ΕΚΤ για το ψηφιακό ευρώ, την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη της επιτροπής οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, θα παρουσιάσει την Τετάρτη στην Επιτροπή ο Φάμπιο Πανέτα, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ και πρόεδρος της ειδικής ομάδας υψηλού επιπέδου του Ευρωσυστήματος για το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η δημόσια διαβούλευση ακολουθεί τη δημοσίευση της έκθεσης της ΕΚΤ για το ψηφιακό ευρώ τον Οκτώβριο του 2020, η οποία εξέτασε την έκδοση ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας από την προοπτική του Ευρωσυστήματος, δηλαδή της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών της ΕΕ, κρατών-μελών που χρησιμοποιούν το ευρώ ως νόμισμα.

Ένα τέτοιο ψηφιακό ευρώ θα αποτελούσε ευθύνη της κεντρικής τράπεζας που προσφέρεται σε ψηφιακή μορφή για χρήση από πολίτες και επιχειρήσεις για τις λιανικές πληρωμές τους. Θα συμπληρώσει την τρέχουσα προσφορά μετρητών και χονδρικών καταθέσεων της κεντρικής τράπεζας.

Διαβάστε ακόμη

Αναπτυξιακός: Επενδυτικά σχέδια άνω των 2 δισ. για την «ανάφλεξη» των τοπικών οικονομιών

Μικρολίμανο: Πώς θα μεταμορφωθεί η γραφική περιοχή μετά την ανάπλαση

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Εγκρίθηκαν 12.579 αιτήσεις με συνολικό προϋπολογισμό €308.893.489