Βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης και κηροζίνη θα αποδεσμεύσει η Ελβετία από τα στρατηγικά αποθέματά της από τις 3 Οκτωβρίου 2022, προκειμένου να διασφαλίσει τον εφοδιασμό των πετρελαϊκών προϊόντων στην εγχώρια οικονομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Ανέφερε πως οι περιορισμένες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων στον ποταμό Ρήνο και εφοδιαστικά προβλήματα με τις ξένες σιδηροδρομικές μεταφορές προκάλεσαν ελλείψεις στον συμβατικό εφοδιασμό.

Τα στρατηγικά αποθέματα, ή υποχρεωτικά αποθέματα, για βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης καλύπτουν περίπου 4 – 5 μήνες κανονικής κατανάλωσης. Στην περίπτωση της κηροζίνης, τα αποθέματα αρκούν για περίπου τρεις μήνες, όπως ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει το Reuters, επισημαίνεται ακόμη ότι ο κανονισμός για την αποδέσμευση αποθεμάτων θα παραμείνει σε ισχύ «για όσο απαιτεί απολύτως η κατάσταση».

Στην Ελβετία, υποχρεωτικά αποθέματα πετρελαϊκών προϊόντων είχαν αποδεσμευθεί για τελευταία φορά το 2005, το 2010 και το 2019.

Επίσης, η κυβέρνηση συνέστησε στις εταιρείες που μπορούν να στραφούν στη χρήση πετρελαίου θέρμανσης, αντί φυσικού αερίου, να το κάνουν από την 1η Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέα υψηλά οι επιδόσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη – Άγγιξε τα €4 δισ. ο κύκλος εργασιών

Grimaldi εναντίον ΟΛΘ για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τι πρέπει να προσέξετε εάν κάνετε δωρεές χρημάτων στα παιδιά σας