Ευρώπη

Ενεργειακή κρίση: Οι αυξήσεις στις τιμές οδηγούν τους Γερμανούς να κάνουν περικοπές στις δαπάνες τους

  • newsroom


Σύμφωνα με έρευνα, το 31% θα κάνει περιορισμούς στη διατροφή, το 24% στην κατανάλωση νερού ή στη θέρμανση και το 18% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Περικοπές στις ατομικές δαπάνες θα πρέπει να κάνουν οι περισσότεροι πολίτες στη Γερμανία, καθώς η ενεργειακή κρίση και οι αυξήσεις στις τιμές έχει προκαλέσει οικονομικά προβλήματα στα νοικοκυριά.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από έρευνα της εταιρείας Forsa, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 44% των πολιτών πρέπει να περιορίσει κάπως τα έξοδά του και το 23% να τα περιορίσει πολύ. Το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί καθόλου στη δική του περίπτωση.

Από τους ερωτηθέντες με χαμηλότερα εισοδήματα (λιγότερο από 1.500 ευρώ μηνιαίως), το 42% απάντησε ότι θα πρέπει να περιορίσει σημαντικά τα έξοδά του λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Μεταξύ των ερωτηθέντων με μεσαίο εισόδημα (1.500 έως κάτω των 3.000 ευρώ), το ένα τρίτο δήλωσε ότι θα πρέπει να περιορίσει ορισμένα έξοδά του.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς που πρέπει να γίνουν αυτές οι περικοπές στις δαπάνες, το 31% απάντησε ότι πρέπει να κάνει περιορισμούς στη διατροφή, το 24% απάντησε στη θέρμανση ή την κατανάλωση νερού, το 18% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και το 20% στη χρήση του αυτοκινήτου.

Το 17% απάντησε ότι θα πρέπει να περιορίσει επίσης τις εξόδους για ψυχαγωγία, το 12% τα έξοδα για ταξίδια και το 11% τις δαπάνες για την ένδυση.

Τέλος, το 12% όσων απάντησαν ότι θα περιορίσουν πολύ διάφορα έξοδά τους λόγω της ενεργειακής κρίσης δήλωσε ότι θα πρέπει να τα περιορίσει σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Διαβάστε ακόμη

Μέτρα στήριξης: Έρχονται επιδόματα ύψους 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου

Commerzbank: Ανάκαμψη η Ελλάδα με +11,6% φέτος και +6,4% το 2022

Λονδίνο: Οδηγοί ταξί ζητούνται από εταιρεία με πρώτο μισθό 5.000 λίρες