Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι μπορεί να αναγκαστεί να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Facebook μετά από προειδοποίηση της ρυθμιστικής αρχής της Ολλανδίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Meta.

Η ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συμβουλεύει το ολλανδικό υπουργείο Εσωτερικών να μην βασίζεται στις σελίδες του Facebook για την επικοινωνία με τους πολίτες, εάν δεν έχει σαφή εικόνα για το πώς το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων που επισκέπτονται τις κυβερνητικές σελίδες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει προηγουμένως από την DPA να συμβουλεύσει σχετικά με το κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιεί τις σελίδες του Facebook με συμβατό τρόπο.

Η κυβέρνηση θέλει σαφήνεια από τη Meta «το συντομότερο δυνατό, το αργότερο πριν από τις θερινές διακοπές, σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες μας», δήλωσε η Αλεξάντρα βαν Χέφελε, η Ολλανδή υπουργός Ψηφιοποίησης, σε δήλωσή της.

«Διαφορετικά, σύμφωνα με τη συμβουλή της DPA, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητές μας στις σελίδες του Facebook», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ολλανδικής DPA ανέφερε σε δήλωσή του ότι «οι άνθρωποι που επισκέπτονται μια κυβερνητική σελίδα την εμπιστεύονται ότι οι προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες τους βρίσκονται σε ασφαλή χέρια».

«Το γεγονός ότι αυτό μπορεί να αφορά και πληροφορίες για παιδιά και νέους καθιστά το θέμα ακόμη πιο σημαντικό. Είναι ευάλωτοι στο διαδίκτυο και χρειάζονται επιπλέον προστασία», ανέφερε  στη δήλωση, η οποία μεταφράστηκε στα αγγλικά μέσω του Google Translate, όπως μεταδίδει το CNBC.

Διαβάστε ακόμη

CNBC: Τι λένε 12 Ευρωπαίοι Κεντρικοί Τραπεζίτες για τα επιτόκια – Θα μειωθούν τον Ιούνιο;

Οι νέες business της οικογένειας Μουράτογλου στην Ελλάδα

Ενα θρυλικό brand κοσμημάτων δημιουργεί το πιο exclusive ξενοδοχείο στο Παρίσι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ