Έφοδος στα γραφεία της εταιρείας ελεγκτών PriceWaterhouseCoopers πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Γερμανία, σε αναζήτηση στοιχείων φοροδιαφυγής της εταιρείας DSK Hyp, θυγατρικής της σουηδικής τράπεζας SEB και πελάτη της πολυεθνικής.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εισαγγελίας της Κολωνίας, περίπου 30 αστυνομικοί, εφοριακοί και εισαγγελείς πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της PriceWaterhouseCoopers, η οποία είναι μάρτυρας στην υπόθεση του σκανδάλου «Cum-ex».

Οι αρχές αναζητούσαν πιθανή αλληλογραφία σχετικά με τις εν λόγω συναλλαγές, με τις οποίες οι εταιρείες ελάμβαναν επιστροφή φόρου χωρίς να τη δικαιούνται.

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν σε εξέλιξη τουλάχιστον 120 ανάλογες υποθέσεις και περίπου 1.350 ύποπτοι.

Σύμφωνα με τη Handelsblatt, η μητρική SEB πρέπει να πληρώσει συνολικά 936 εκατ. ευρώ σε φόρους και τόκους, αλλά αρνείται.

Η έγκυρη οικονομική εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι η σημερινή επιδρομή θεωρείται ασυνήθιστη, καθώς, όπως αναφέρει, οι Εισαγγελείς συνήθως ζητούν από τις εταιρείες ελεγκτών, όπως η PWC, έγγραφα που απαιτούνται για τις έρευνές τους, αλλά είναι σπάνιο να εισβάλουν στα γραφεία τους. Λέγεται επίσης ότι η PWC υπήρξε διστακτική στη δημοσιοποίηση εγγράφων.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια παρά τον πληθωρισμό

ΕΝΦΙΑ: «Δώρο» 350 εκατ. και 10 δόσεις στη μεσαία τάξη – Ο χάρτης των αυξομειώσεων ανά περιοχή

Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξηση στο βασικό επιτόκιο – Η πρώτη διαδοχική αύξηση μετά το 2004