Ευρώπη

Γερμανία: Εγκρίθηκαν τα €25,6 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

  • newsroom


Έργα ψηφιοποίησης και προστασίας του κλίματος θα χρηματοδοτηθούν από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ

Έργα μετάβασης στην ψηφιακή εποχή και πολιτικές για την προστασία του κλίματος θα χρηματοδοτηθούν με τα 25,6 δισ. ευρώ που θα λάβει η Γερμανία από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Καγκελάριος εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Κομισιόν ενέκρινε τελικά το πρόγραμμα που υπέβαλε το Βερολίνο, έπειτα από τα αρχικά επικριτικά σχόλια.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας διαπιστώσαμε ότι υστερούσαμε ακόμη σημαντικά» στο θέμα της ψηφιοποίησης, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ανάλυσης του γερμανικού προγράμματος παρουσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία θα διαθέσει πάνω από το 50% των κονδυλίων στην ψηφιοποίηση, το περισσότερο από όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκριτικά.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο, 2,5 δισ. θα διατεθούν στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, 5,4 δισ. στα κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την επέκταση του δικτύου σταθμών φόρτισης και την αντικατάσταση πετρελαιοκίνητων λεωφορείων, 3 δισ. στην ψηφιοποίηση των νοσοκομείων, ενώ θα χρηματοδοτηθούν μεταξύ άλλων έρευνες για εναλλακτικά καύσιμα υδρογόνου και για ενεργειακά οικονομικότερους μικροεπεξεργαστές.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν ακόμη 90.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς. «Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία έχει διατελέσει υπουργός Οικογένειας σε προηγούμενη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε ακόμη

«Χείρα βοηθείας» έως το 2022 για τις τράπεζες – Ποια μέτρα έλαβαν οι εποπτικές αρχές για την πανδημία

Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ, Τσιτσιπάς: Οι «χρυσές» business των σταρ του τένις

Τουρκία: Νέο σκάνδαλο για τους πολυθεσίτες συνεργάτες του Ερντογάν