Υποχώρησε ο  γερμανικός πληθωρισμός τον Ιούνιο στο 2,5%, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, Destatis, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Οι τιμές καταναλωτή της Γερμανίας, εναρμονισμένες για να συγκρίνονται με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν αυξηθεί κατά 2,8% σε ετήσια βάση τον Μάιο.

Οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων επιβραδύνουν τον πληθωρισμό από την αρχή του έτους,  ανέφερε η Ρουθ Μπραντ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis). «Αντίθετα, συνεχίζουμε να παρατηρούμε αυξήσεις τιμών άνω του μέσου όρου για τις υπηρεσίες», πρόσθεσε η ίδια. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, τον Μάιο του 2024, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Ιούνιο του 2024.

Η τιμή των ενεργειακών προϊόντων μειώθηκε κατά 2,1% τον Ιούνιο του 2024 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους (Μάιος 2024: -1,1%).

Σε ετήσια βάση, τόσο οι τιμές της ενέργειας για τα νοικοκυριά (-3,0%) όσο και οι τιμές των καυσίμων (-0,6%) μειώθηκαν. Ειδικότερα, οι καταναλωτές συνέχισαν να επωφελούνται από φθηνότερες τιμές για καυσόξυλα, πέλετ ξύλου ή άλλα στερεά καύσιμα (-13,7%), καθώς και για ηλεκτρική ενέργεια (-6,3%) και φυσικό αέριο (-4,3%). Αντίθετα, ορισμένα ενεργειακά προϊόντα ήταν ακριβότερα από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα, ιδίως η τηλεθέρμανση (+27,6%) και το ελαφρύ πετρέλαιο θέρμανσης (+7,9%).

Διαβάστε ακόμη 

Προχωρά το νέο αθλητικό πάρκο της Lamda στο Ελληνικό

Μάνατζερ και στελέχη με μισθούς αγοράς – «Τέλος» ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ – Eγένετο «Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο»

Ιntrakat: Ρελάνς στην Ρουμανία με στόχο διπλάσιο ανεκτέλεστο – Νέες εξαγορές στην Ελλάδα, έμφαση σε παραχωρήσεις και ΑΠΕ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ