Η περαιτέρω αύξηση της δυσαρέσκειας των πολιτών για τον υπουργό Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, καθώς και η ενίσχυση της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) είναι τα βασικά ευρήματα που προκύπτουν από την τελευταία έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει 27,5% (-1 από την προηγούμενη δημοσκόπηση), οι Πράσινοι 19,5% (+0,5) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Όλαφ Σολτς περιορίζεται στο 18% (-0,5).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, οι Φιλελεύθεροι (FDP) ενισχύονται κατά 0,5% και φτάνουν στο 8%, με την AfD στο 15% (+1) και την Αριστερά σταθερά στο 5,5%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των μελών της κυβέρνησης, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για τους χειρισμούς του στα θέματα της έκτακτης εισφοράς φυσικού αερίου και της παράτασης της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών, πέφτει από την έκτη στην ένατη θέση, ενώ τον προσπερνούν ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο αρχηγός του CDU, Φρίντριχ Μερτς.

Στην κορυφή της κατάταξης, όπου βρισκόταν μέχρι τα μέσα του μήνα ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, βρίσκεται η επίσης «πράσινη» υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, ακολουθούμενη από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ.

Διαβάστε ακόμη

Αναλυτές Pimco: Χειρότερη η επερχόμενη ύφεση στην Ευρώπη σε σχέση με τις ΗΠΑ

Νέο project με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εμπορικά στην Ερμού (pics)

Ρωσία: Ο Πούτιν χορήγησε στον Έντουαρντ Σνόουντεν τη ρωσική υπηκοότητα