Διευρυμένη προστασία για τους ενοικιαστές ενόψει δύσκολου χειμώνα και με αυξημένους λογαριασμούς θέρμανσης και ηλεκτρικού, ζητά η Γερμανίδα υπ. Υποδομών Κλάρα Γκάιβιτς από τους Σοσιαλδημοκράτες, μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Δεδομένου ότι πολλοί ενοικιαστές στη Γερμανία ενδέχεται να λάβουν επιστολές για πιθανές εξώσεις από τους ιδιοκτήτες σπιτιών, εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές οφειλομένων, η Γερμανίδα υπουργός θεωρεί επιτακτική τη λήψη μέτρων για την προστασία τους.

Οι ενοικιαστές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν παράταση για την καταβολή αντίστοιχων οφειλών, λέει χαρακτηριστικά η Κλάρα Γκάιβιτς, η οποία μάλιστα έχει απευθύνει ήδη αντίστοιχο αίτημα και προς τον υπ. Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν.

Άλλωστε, στόχος της γερμανικής κυβέρνησης μέσω και του νέου, τρίτου πακέτου ελαφρύνσεων είναι να μην κρυώσει κανένας πολίτης φέτος τον χειμώνα. Στις ανακοινώσεις της γερμανικής κυβέρνησης για το περιεχόμενο του τρίτου πακέτου, γίνεται επίσης λόγος και για τη ριζική αναθεώρηση των κριτηρίων για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων στέγασης.

Στη Γερμανία οι τιμές των ενοικίων τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά υψηλές, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, ενώ και τα κοινόχρηστα ανέρχονται έτσι κι αλλιώς σε υπέρογκα ποσά σε σχέση με την Ελλάδα -ενδέχεται μάλιστα να ανέλθουν φέτος σε κάποιες χιλιάδες ευρώ για πολλά γερμανικά νοικοκυριά.

Διαβάστε τη συνέχεια στην DW