Ευρώπη

Γερμανία: Γιατί οι «εξωτικοί» υποψήφιοι των εκλογών δεν το βάζουν κάτω

  • newsroom


Δεκάδες μικρά, ειδικού ενδιαφέροντος ή και... εξωτικά πολιτικά κόμματα κατεβαίνουν στις γερμανικές εκλογές - Οι πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις

«Κρατική επιδότηση 3.000 ευρώ για όσους παντρεύονται». Αυτή είναι μία από τις κύριες προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος «Η Αγάπη» (Die Liebe) που κατεβαίνει στις γερμανικές εκλογές. Αλλά και για όσους δεν παντρεύονται κάτι έχει να προσφέρει το κόμμα, καθώς, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, διαθέτει φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, ενώ στους στόχους του περιλαμβάνονται η ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών και η εξάλειψη της μοναξιάς.

Ευγενείς σκοπούς υπηρετεί και το κόμμα «Ανθρώπινος Κόσμος», που προτείνει «ευτυχία και ευωχία για όλους», με στόχο να «αναπτύξουν ολόκληρο το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν». Μεταξύ αλλων προσφέρονται εθελοντικές δράσεις στα βουνά της Βαυαρίας, καθώς και μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού «για το καλό όλων των ανθρώπων, των ζώων, αλλά και της φύσης», στοιχεία τα οποία το κόμμα αντιλαμβάνεται ως ενότητα.

Όταν η οικολογία συναντά το Νταντά

Ως «δεξαμενή αναρχοοικολογικής και ντανταϊστικής δράσης» αυτοπροσδιορίζεται το Κόμμα του Βουνού (Die Bergpartei), συνένωση οικολογικών και αντικαπιταλιστικών πρωτοβουλιών. Πιθανότατα η ονομασία παραπέμπει στην ιακωβινική ομάδα La Montagne, που αναδείχθηκε στη Γαλλική Επανάσταση υπό την καθοδήγηση διανοουμένων όπως ο Ζαν Πωλ Μαρά. Στόχος του κόμματος είναι «μία αταξική κοινωνία χωρίς αφεντικά», με εγγυημένο βασικό ειδόσημα για όλους και οικοδόμηση ενός «μη-κράτους» (Nicht-Staat).

Διαβάστε τη συνέχεια στη Deutsche Welle