Ευρώπη

Γερμανία: Υποχώρησε απροσδόκητα ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo

  • newsroom


Οι επιχειρήσεις αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάσταση των δραστηριοτήτων τους ως κάπως καλύτερες, αλλά οι εκτιμήσεις τους για τους επόμενους μήνες ήταν πολύ λιγότερο αισιόδοξες, ανέφερε το Ifo

Το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε απροσδόκητα τον Ιούλιο, εν μέσω ανησυχιών για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, και εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo σημείωσε πτώση στις 100,8 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 101,7 μονάδων τον Ιούνιο.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 102,1 μονάδες.

“Τα προβλήματα στον εφοδιασμό και οι ανησυχίες για τον εκ νέου αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, επηρεάζουν τη γερμανική οικονομία”, αναφέρει ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Faust.

Ο δείκτης που καταγράφει την τωρινή επιχειρηματική κατάσταση των εταιρειών, σημείωσε άνοδο στις 100,4 μονάδες τον Ιούλιο από τις 99,7 μονάδες τον Ιούνιο.

Ωστόσο, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών μειώθηκε στις 101,2 μονάδες τον Ιούλιο από τις 103,7 μονάδες τον Ιούνιο, όταν είχε διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Αποφασίζουμε αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό

Airbnb για πισίνες: Tο νέο trend που ανέδειξε ο κορωνοϊός – Ζευγάρι έβγαλε $111.000 σε έναν χρόνο

Τουλάχιστον 6 στις 10 επιχειρήσεις σχεδιάζουν επενδύσεις σε λογισμικό για Supply Chain