Ευρώπη

Γερμανία – κορωνοϊός: Το Βερολίνο παραιτείται από 558.000 εμβόλια για να διασφαλιστεί η ισότιμη προφορά στην ΕΕ

  • newsroom


Τα κράτη - μέλη σκοπεύουν να συγκεντρώσουν περίπου 2,8 εκατ. εμβόλια, για να τα διαθέσουν σε χώρες που είχαν βασιστεί στο εμβόλιο AstraZeneca και υφίστανται σοβαρές συνέπειες στην ανοσοποίηση του πληθυσμού τους

Η Γερμανία παραιτείται από 558.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη προσφορά σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού τους.

Σύμφωνα με την Berliner Morgenpost, τα κράτη – μέλη σκοπεύουν να συγκεντρώσουν περίπου 2,8 εκατ. εμβόλια, προκειμένου να τα διαθέσουν στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Σλοβακία, την Κροατία και τη Βουλγαρία.

Οι χώρες αυτές βασίστηκαν ιδιαιτέρως στο εμβόλιο της AstraZeneca και οι καθυστερήσεις στην παράδοση προκαλούν σοβαρές συνέπειες στην πορεία ανοσοποίησης του πληθυσμού τους. Οι μόνες χώρες που δεν συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι η Αυστρία, η Τσεχία και η Σλοβενία.

«Πρόκειται για σημαντικό μήνυμα μέσα στην πανδημία, ότι μια μεγάλη πλειοψηφία στην ΕΕ δείχνει αλληλεγγύη προς κάποιες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την έλλειψη εμβολίων», δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος στην εφημερίδα Bild και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «τρεις χώρες μένουν εκτός και αρνούνται αυτήν τη χειρονομία».

Διαβάστε ακόμη

Στο… άρμα του TIPS η Ελλάδα – Τι αλλάζει από αρχές του 2022 στις πληρωμές

e-ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ: Ποιες είναι οι προγραμματισμένες πληρωμές έως τις 9 Απριλίου

Λιανεμπόριο – ΕΣΘ: Οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη εμμένουν στο αίτημά τους να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων

Απόρρητο Απόρρητο