Βασικές μεταρρυθμίσεις στις κεφαλαιαγορές της που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τεχνολογικής βιομηχανία της, ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τη Silicon Valley, ενέκρινε η Γερμανία την Παρασκευή (17.11.2023).

Οι μεταρρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024, φέρνοντας μια σειρά αλλαγών στις αποζημιώσεις βάσει μετοχών σε νεοφυείς επιχειρήσεις, στην εισαγωγή εταιρειών στο χρηματιστήριο, καθώς και στη φορολογία.

Οι πολυαναμενόμενες μεταρρυθμίσεις βρίσκονται υπό ανάπτυξη εδώ και αρκετό καιρό, ενώ κάποιες από αυτές θα αφορούν στα προγράμματα προαίρεσης αγοράς μετοχών των εργαζομένων, που επιτρέπουν στις εταιρείες να μεταβιβάζουν ένα μερίδιο στους εργαζομένους.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της νομοθεσίας, το οποίο είδε το CNBC, οι φόροι για αυτά τα προγράμματα θα αναβάλλονται μέχρι τη στιγμή πώλησης, ώστε οι εργαζόμενοι να μην αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να φορολογηθούν άμεσα για τις μετοχές τους.

Παράλληλα, θα διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής του σχεδίου, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν περισσότερες αναπτυσσόμενες εταιρείες. Το κατώτατο όριο για τις εταιρείες που μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες μεταρρυθμίσεις θα αυξηθεί, ώστε οι επιχειρήσεις με έως 1.000 υπαλλήλους και μέγιστο ετήσιο εισόδημα 100 εκατ. ευρώ, να μπορούν να διανέμουν μετοχές στο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον Martin Mignot της Index Ventures, ο οποίος έχει ασκήσει πιέσεις για τη μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών στην Ευρώπη, με σκοπό τη διατήρηση των εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας, μέχρι πρότινος οι νόμοι ήταν «δυσμενείς για τους εργαζόμενους και η πολιτική πραγματικά άδικη για όλους».

Όπως αναφέρει το CNBC, η Index έχει επενδύσει σε πολλές γερμανικές τεχνολογικές startup υψηλού προφίλ, ανάμεσα στις οποίες η εταιρεία λογισμικού ανθρώπινου δυναμικού Personio και η νεοφυής εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Raisin.

Διαβάστε ακόμη

Αυτό που πρέπει να αποφεύγουμε μετά τα 50 είναι κάτι μη αναμενόμενο

Ερντογάν για τα Eurofighter: «Δεν φτιάχνει μόνο η Γερμανία μαχητικά αεροσκάφη» (tweet + vid)

TikTok – Facebook: Η συμμαχία τους για το «μπλόκο» της ΕΕ – H στάση των λοιπών Big Tech

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ