Ευρώπη

Η ΕΕ θα επιταχύνει την διαδικασία επί παραβάσει, αν το Λονδίνο δεν επανορθώσει τις μονομερείς ενέργειες για την Β. Ιρλανδία

  • newsroom


«Δυστυχώς, τα μονομερή μέτρα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάρτιο αντιβαίνουν προς αυτό το πνεύμα της από κοινού δράσης και ξεκάθαρα παραβιάζει ό,τι έχουμε συμφωνήσει», είπε κατά την διάρκεια συζήτησης

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει άλλη επιλογή από την επιτάχυνση των νομικών διαδικασιών κατά της Βρετανίας εάν το Λονδίνο δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του για την Βόρεια Ιρλανδία όπως αυτές απορρέουν από την συμφωνία του Brexit, προειδοποίησε ο ευρωπαίος επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς.

«Δυστυχώς, τα μονομερή μέτρα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάρτιο αντιβαίνουν προς αυτό το πνεύμα της από κοινού δράσης και ξεκάθαρα παραβιάζει ό,τι έχουμε συμφωνήσει», είπε κατά την διάρκεια συζήτησης για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ηνωμένου Βασιλείου.

«Σε απάντηση, αναγκασθήκαμε να εκκινήσουμε διαδικασία επί παραβάσει και χωρίς ικανοποιητικά βήματα από το Ηνωμένο Βασίλειο για την επανόρθωση αυτών των μέτρων, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από την επιτάχυνση της νομικής διαδικασίας».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Το παρασκήνιο των προσφορών για τον διαγωνισμό πώλησης

Δημήτρης Γρίβας – «Κουλουράδες»: To deal με τον Ινδό και η επέκταση σε Ισπανία και Αυστραλία

ΝΝ Hellas: Leader στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μετά το ντιλ για τη Metlife Greece