Ευρώπη

Η Κύπρος αποφασίζει για άνοιγμα της εστίασης, επιστροφή στα σχολεία, κυκλοφορία μέχρι τις 11

  • newsroom


Η χαλάρωση του lockdown αναμένεται να ισχύσει από τις 16 Μαρτίου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις

Σημαντικές χαλαρώσεις, για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού στην Κύπρο, αποφασίζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι προτάσεις που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» αφορούν στην κυκλοφορία, η οποία θα επιτρέπεται πλέον μέχρι τις 11 το βράδυ, στο άνοιγμα χώρων εστίασης και καφετεριών, καθώς και στην επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων στις τάξεις τους.

Οι νέες χαλαρώσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις 16 Μαρτίου, με τις προτάσεις που «κλείδωσαν» να οδηγούνται προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.
Εξάλλου, μετά τη σημερινή σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου θα ανακοινωθούν στους πολίτες οι τελικές αποφάσεις.

Δύο παραμένουν τα sms

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των μηνυμάτων sms που δικαιούνται να αποστείλουν για έγκριση διακίνησης οι πολίτες, παραμένουν δύο και δεν αναμένεται να αρθούν πριν από το τέλος Μαρτίου.

Συναθροίσεις σε σπίτια

Σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια, το επικρατέστερο σενάριο είναι όπως από τις 16 Μαρτίου θα επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα δέκα άτομα.

Άγνωστο πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία

Σε σχέση με το άνοιγμα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας παραμένει για την ώρα άγνωστο πότε θα γίνει.
Ωστόσο, χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε σύσκεψη με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και η λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Σήμερα η ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου για λειτουργία  χώρων εστίασης

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ το πρωτόκολλο που θα διέπει τη λειτουργία των χώρων εστίασης δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα, ενώ αναμένεται ότι η ολοκλήρωσή του θα γίνει οριστικά σήμερα Τετάρτη.

Το πρωτόκολλο θα αφορά, μεταξύ άλλων, τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορεί να εξυπηρετείται στους χώρους εστίασης.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προήδρευσε χθες σύσκεψης με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών, με στόχο την εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης και τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη:

«Πικρός καφές» (και) από τα Starbucks για την οικογένεια Μαρινόπουλου

Ελλάκτωρ: Αίτηση πτώχευσης της θυγατρικής στην Αυστραλία

Folli Follie: Kρίσιμη γενική συνέλευση για το σχέδιο εξυγίανσης

 

 

Απόρρητο Απόρρητο