Ευρώπη

Ισπανία: Περιμένει 45 εκατ. ξένους επισκέπτες για να ανακάμψει

  • newsroom


Η Ισπανία είναι η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό τουριστών στον κόσμο πριν από την πανδημία της COVID-19

Η Ισπανία αναμένει οι τουριστικές αφίξεις από το εξωτερικό να φθάσουν τα 45 εκατ. φέτος, πάνω από το μισό συγκριτικά με το προ πανδημίας επίπεδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού της χώρας, προσκαλώντας τους πιθανούς επισκέπτες να αρχίσουν να σχεδιάζουν τις διακοπές τους στην Ισπανία.

«Η Ισπανία θα είναι έτοιμη να ξανανοίξει σύντομα στον κόσμο», δήλωσε η Ρέγιες Μαρότο σε δημοσιογράφους σε παρουσίαση της προωθητικής καμπάνιας της χώρας για να προσελκύσει επισκέπτες φέτος το καλοκαίρι.

«Οι τουρίστες από όλο τον κόσμο μπορούν τώρα να αρχίσουν να σχεδιάζουν τις διακοπές τους στην Ισπανία».

Ο τουρισμός από το εξωτερικό στην Ισπανία –τη χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό τουριστών στον κόσμο πριν από την πανδημία της COVID-19– κατέγραψε βουτιά 80% πέρυσι από τα 83,5 εκατ. επισκέπτες το 2019 καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας ‘πάγωσαν’ τα ταξίδια για αναψυχή.

Με τα ποσοστά εμβολιασμού να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, χώρες που βασίζονται στον τουρισμό, όπως η Ισπανία, ελπίζουν να διασώσουν ένα μέρος έστω της οικονομικά ζωτικής θερινής περιόδου και προσπαθούν να καθορίσουν τους κανόνες για ασφαλή ταξίδια.

Η κυβέρνηση έχει ήδη πει ότι αναμένει ο τουρισμός φέτος να φθάσει στο ήμισυ των προ της πανδημίας επιπέδων.

Η Μαρότο δήλωσε ότι η Ισπανία θα εφαρμόσει μια κατηγοριοποίηση των τουριστικών επισκέψεων βάσει χρωμάτων, χαρακτηρίζοντας πράσινες’ χώρες με χαμηλά ποσοστά μολύνσεων και κατατάσσοντας χώρες υψηλότερου κινδύνου στην ‘πορτοκαλί’ ή την ‘κόκκινη’ κατηγορία.

Το πανευρωπαϊκό σχέδιο του εμβολιαστικού διαβατηρίου, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο, θα είναι απαραίτητο μόνο για ταξιδιώτες από χώρες υψηλότερου κινδύνου, δήλωσε η Μαρότο.

Η ίδια ανακοίνωσε χθες ότι η Ισπανία ελπίζει να αρθεί η υποχρέωση για τους Βρετανούς ταξιδιώτες να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR από τις 20 Μαΐου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Πράσινη Συμφωνία: Η Κομισιόν στοχεύει στη μηδενική ρύπανση σε αέρα, νερό και έδαφος

Τουρισμός: Αισιοδοξία Θεοχάρη για την ένταξη της Ελλάδας στην «πράσινη» βρετανική λίστα

Μ/ΜΑRITIME: Στηρίζει τον ιστιοπλόο Γιάννη Μιτάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο