Ευρώπη

Ιταλία: Σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ τα 10ετή ομόλογα

  • newsroom


Πριν από λίγο, η απόδοση των 10ετών τίτλων διαμορφωνόταν στο 0,442% – Το spread με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα ανερχόταν σε 90 μονάδες βάσης

Στο 0,426% υποχώρησε η απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων σήμερα (12/2), το χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο, με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι να αναμένεται να αναλάβει πρωθυπουργός της χώρας.

Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας έχει μειωθεί κατά 20 μονάδες βάσης (0,2 της ποσοστιαίας μονάδας) από τις αρχές Φεβρουαρίου. Πριν από λίγο, η απόδοση των 10ετών τίτλων διαμορφωνόταν στο 0,442%.

Το spread (η διαφορά της απόδοσης) με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα ανερχόταν σε 90 μονάδες βάσης, έχοντας μειωθεί 26 μονάδες βάσης μέσα στον μήνα. Η απόδοση των 30ετών ομολόγων υποχωρούσε 3 μονάδες βάσης στο 1,384%, κοντά στο ιστορικά χαμηλό του 1,37%.

Πιθανόν σήμερα η λίστα των υπουργών στον Ματαρέλα

Έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη σχεδόν όλων των ιταλικών πολιτικών κομμάτων, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ είναι πιθανό να υποβάλει σήμερα στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα τη λίστα των υπουργών της κυβέρνησής του και να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της.

Το spread με τα ισπανικά ομόλογα μειώθηκε κοντά στις 30 μονάδες βάσης, αντανακλώντας τον μειωμένο κίνδυνο των ιταλικών ομολόγων. Επίσης, η σημαντική πτώση του κόστους δανεισμού γέννησε προσδοκίες στην αγορά ότι η Ιταλία μπορεί να επωφεληθεί από το ευνοϊκό πλαίσιο για να εκδώσει χρέος με πολύ μεγάλη διάρκεια.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε σήμερα ότι είναι βέβαιος πως η κυβέρνηση Ντράγκι θα ολοκληρώσει επιτυχώς τα επόμενα βήματα που απομένουν για να αντληθούν γρήγορα τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διαβάστε ακόμη

«Πόλεμος» εκατομμυρίων στο Λιμάνι για τον εφοδιασμό των πλοίων – Εξώδικο στην Cosco

ΕΛΤΑ: Σε τροχιά εξυγίανσης – Έρχονται σκληρές περικοπές μετά το πρόγραμμα εθελουσίας

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η επιστολή των εργαζομένων στο Μαξίμου – Δραματικές εξελίξεις

 

Απόρρητο Απόρρητο