Την… κατανόησή του για την κούραση του Γάλλου Προέδρου εκφράζει με δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς επιβεβαιώνοντας τις στιγμές έντασης μεταξύ τους.

Σε μια μακρά διαπραγμάτευση μέρα και νύχτα είναι «απολύτως φυσικό να βγαίνεις από το δωμάτιο σε κάποιο σημείο», δήλωσε σύμφωνα με το Politico ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπαστιάν Κούρτς απαντώντας στις αντιδράσεις του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος χθες καταφέρθηκε εναντίον του όταν ο Κουρτς βγήκε από την αίθουσα διαπραγματεύσεων για να μιλήσει στο τηλέφωνο.

Ο Μακρόν είχε πει για τον Κουρτς : «Βλέπετε; Δεν τον νοιάζει. Δεν ακούει τους άλλους, έχει κακή συμπεριφορά. Ασχολείται με τους Αυστριακούς δημοσιογράφους και basta (μέχρι εκεί)».

Προσπαθώντας να διατηρήσει διπλωματικό τόνο, ο Κουρτς δήλωσε ότι «γενικά, νομίζω ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο είναι επαγγελματικός».

Ωστόσο, όπως φαίνεται υπέκυψε στον πειρασμό να προσθέσει: «Μερικοί άνθρωποι, όταν δεν κοιμούνται πολύ, έχουν τα νεύρα τους είναι κατανοητό και το σεβόμαστε αυτό, όλα καλά».