Το ποσό των 2,9 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει η Κομισιόν, προκειμένου να στηρίξει τα εκτοπισμένα παιδιά της Ουκρανίας στα σχολεία της ΕΕ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της δημοσίευσης του κανονισμού την 1η Ιουνίου, ο οποίος καλούσε τα κράτη – μέλη να επανεξετάσουν τα αιτήματά τους για ενίσχυση στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος για το επόμενο σχολικό έτος, το οποίο θα διαρκέσει από την 1η Αυγούστου 2022 έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Το πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία στοχεύει στην προώθηση της υγιεινής διατροφής και της ισορροπημένης διατροφής μέσω της διανομής φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων στους μαθητές, παρέχοντας παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη γεωργία και τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 220,8 εκατ. ευρώ ανά σχολικό έτος, που αποτελείται από 130,6 εκατ. ευρώ για οπωροκηπευτικά και 90,1 εκατ. ευρώ για γάλα.

Η πρόσκληση προς τα κράτη – μέλη να επανεξετάσουν τα αιτήματά τους ήρθε υπό το φως της άνευ προηγουμένου κατάστασης που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία απαιτεί αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών για να ελαφρύνει το βάρος εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τροφοδοσίας των εκτοπισμένων παιδιών.

Η Επιτροπή αποφάσισε νέες χορηγήσεις με βάση τις κοινοποιήσεις που έλαβε από τα κράτη – μέλη. Τυχόν αχρησιμοποίητα ποσά που υποβλήθηκαν από τα κράτη – μέλη ανακατευθύνθηκαν στις χώρες που υποδέχονταν τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από την Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη

O σημαντικός ρόλος της ελληνόκτητης ναυτιλίας μπροστά στον κίνδυνο οι Ρώσοι να κλείσουν οριστικά τον Nord Stream 1

Απώλειες στις ευρωαγορές – Οι αυτοκινητοβιομηχανίες περιόρισαν την πτώση

Ritz-Carlton: Αλλαγή επωνυμίας μετά την αποχώρηση της Marriot από τη Ρωσία