Ευρώπη

Κορωνοϊός – κρούσματα: Κατά πόσο έχει νόημα η συνεχής δημοσιοποίησή τους

  • newsroom


Η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία και στην Ιταλία. Παρ' όλα αυτά πολλοί ειδικοί αμφισβητούν πια το νόημα του καθημερινού βομβαρδισμού με τον αριθμό των κρουσμάτων

Την έξοδο του τούνελ προσπαθεί να εντοπίσει, για μια ακόμη φορά η Ιταλία, αλλά τα τελευταία ημερήσια στοιχεία δείχνουν ότι η «όμικρον» βρίσκεται ακόμη σε εξάπλωση: 196.000 κρούσματα και 303 θάνατοι. Ένα μικρό μήνυμα αισιοδοξίας φτάνει από το Μιλάνο, όπου η αύξηση των κρουσμάτων άρχισε να περιορίζει τον ρυθμό της.

Όπως και με το πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και τώρα σχεδόν το ένα τρίτο των κρουσμάτων καταγράφεται στην Λομβαρδία, στην περιφέρεια της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Εξάλλου για πρώτη φορά χθες μειώθηκαν και οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Μεγάλο μέρος της χώρας όμως συνεχίζει να υποφέρει, αρχίζοντας από τα νοσοκομεία στη Σικελία, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητών και αντιεμβολιαστών.

Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι επιστήμονες διερωτώνται αν έχει νόημα να δημοσιοποιούνται κάθε μέρα τα στοιχεία των θανάτων και των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Deutsche Welle