Ευρώπη

Κορωνοϊός: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές με κινεζικό εμβόλιο της Clover Biopharmaceuticals στο Βέλγιο

  • newsroom


Η εταιρεία αναμένει τη θετική γνώμη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας και την τελική έγκριση

Κλινικές δοκιμές με εμβόλιο της Clover Biopharmaceuticals από την Κίνα ετοιμάζεται να ξεκινήσει το Κέντρο Έρευνας Anima, στο Άλκεν της επαρχίας Λίμπουργκ στο Βέλγιο.

Όπως αναφέρει το Rtbf, επικαλούμενο φλαμανδικές εφημερίδες, στις δοκιμές του νέου εμβολίου για τον κορωνοϊό θα συμμετάσχουν 400 άτομα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της χώρας, η Clover Biopharmaceuticals είναι η πρώτη και μέχρι στιγμής η μόνη φαρμακευτική εταιρεία από την Κίνα που υπέβαλε αίτηση για δοκιμή εμβολίου στο Βέλγιο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για τη χορήγηση κινεζικού εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, καθώς η Ευρώπη δεν το έχει ακόμη εγκρίνει.

Η εταιρεία αναμένει τη θετική γνώμη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας και την τελική έγκριση, ευελπιστώντας να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές το δεύτερο μισό του Μαρτίου.

Το Κέντρο Έρευνας Anima είναι ένα από τα διαπιστευμένα ιδρύματα για δοκιμές του κινεζικού εμβολίου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά Χιώτες-Χιώτισσες στο Top 100 της Lloyd’s List

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση ως και τη Δευτέρα 1η Μαρτίου για την καταβολή τους

Berkshire Hathaway: Η εταιρεία του Μπάφετ ξόδεψε $24,7 δισ. για επαναγορά μετοχών της

Απόρρητο Απόρρητο