Ευρώπη

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη προχωρά μπροστά με την πρότασή μας

  • newsroom


Η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού υιοθετήθηκε από την Κομισιόν

Την υιοθέτηση της ελληνικής πρότασης για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

 «Η Ευρώπη προχωρά μπροστά με την πρότασή μας. Η εισαγωγή ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εφαρμογή του. Αυτή είναι μια απόφαση που θα διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία των πολιτών και θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού και των οικονομιών που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν».

Μητσοτάκης στο CNN: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα βοηθήσουν τον τουρισμό

Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το «πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού», η έγκριση χρήσης του οποίου προχωρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πορεία της πανδημίας.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του πρωθυπουργού στην Julia Chatterley του CNN:

«Περιμένω αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, εξαρτώμαστε πολύ από τον τουρισμό. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι.

Βλέπουμε ένα νέο κύμα της Covid αυτή την περίοδο. Διατηρούμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας τους κανονισμούς του ΕΜΑ.

Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα λόγω Covid. Περιμένω σύντομα επιπέδωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».

Διαβάστε ακόμη:

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών – Πάνω από €26,1 δισ. οι προσφορές για το 30ετές ομόλογο (Upd)

Ξεπέρασαν τους στόχους τα κρατικά έσοδα – 45% μικρότερο το πρωτογενές έλλειμμα στο α’ δίμηνο

Θωμάς Λιακουνάκος: Το «zero point» ενός πρώην «βασιλιά» των εξοπλισμών