Με την κυβέρνηση Μακρόν να έχει θέσει σε εφαρμογή την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας – υποχρεώνοντας ήδη όσους γεννήθηκαν στο τέλος του 1961 να εργαστούν τρεις επί πλέον μήνες για να συνταξιοδοτηθούν, αλλά και με τη γαλλική Εθνοσυνέλευση να καλείται να αποφασίσει στις 8 Ιουνίου αν υφίσταται εκ νέου θέμα αναστολής της αναμόρφωσης, τα εργατικά συνδικάτα της χώρας καλούν εκ νέου τους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο των γαλλικών αρχών όσο και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων ο σημερινός, 14ος κατά σειρά κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων για το συνταξιοδοτικό, δεν θα έχει την εμβέλεια των προηγούμενων.

Στο σύνολο της γαλλικής επικρατείας εκτιμάται ότι θα μετάσχουν στις διαδηλώσεις περίπου 600.000 άτομα, ενώ στο Παρίσι δεν αναμένεται να υπερβούν τα 70.000 άτομα. Ωστόσο η γαλλική αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, κυρίως στο Παρίσι όπου έχουν κινητοποιηθεί 4.000 αστυνομικοί και έχει επιτραπεί από την γαλλική δικαιοσύνη η χρήση drones.

Οι επιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων αναμένεται να γίνουν αισθητές στον τομέα των μεταφορών με τις αρχές του αεροδρομίου του Ορλύ στο Παρίσι να ανακοινώνουν ότι θα ματαιωθεί περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση στη μεταποίηση τον Απρίλιο

Ουκρανία – Ανατίναξη φράγματος: Κάτοικοι 11 περιοχών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Κίνα – Σαγκάη: Αύξηση 142% στην παραγωγή οχημάτων από την Tesla τον Μάιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ