Η εταιρεία Nuri έγινε σήμερα η πρώτη γερμανική εταιρεία τεχνολογίας παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (fintech) που κηρύσσει πτώχευση, κυρίως λόγω της ύφεσης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Nuri προσπάθησε να διασωθεί με έναν τελευταίο κύκλο χρηματοδότησης, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει νέους επενδυτές ή να πωληθεί και πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε την πτώχευσή της.

Στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού και υπό το βάρος της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλεί στις αγορές ο πόλεμος στην Ουκρανία, «το παγκόσμιο σύστημα νεοφυών εταιριών βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Ακόμη, επισημαίνει τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις ειδικά στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Μετά την κήρυξη πτώχευσης, την εταιρεία διευθύνει ειδικός διαχειριστής.

Η Nuri ιδρύθηκε το 2015 με το όνομα Bitwala και ήταν μέχρι πρόσφατα μία από τις σημαντικότερες εταιρείες fintech της Γερμανίας, με περίπου 500.000 πελάτες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πελάτες δεν διατρέχουν κίνδυνο, καθώς τα κεφάλαιά τους -σε νομίσματα fiat και σε κρυπτονομίσματα- διασφαλίζονται από την τράπεζα Fintech Solaris.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Μεγάλοι κίνδυνοι ενόψει για την αγορά εταιρικών ομολόγων των ΗΠΑ

Γιατί οι πετρελαϊκές μετοχές θα συνεχίσουν να αποτελούν ευκαιρία

Eurostat: Στα €32,9 δισ. οι δαπάνες των χωρών της ΕΕ για την πυροπροστασία το 2020