Τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ πρόκειται να διαθέσει η κυβέρνηση της Ολλανδίας για να αποτρέψει το ενδεχόμενο κάποιοι καταναλωτές να μην μπορούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας, όπως μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό δίκτυο RTL επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα ταμείο για την πληρωμή των λογαριασμών πολιτών που αναγκάστηκαν να αλλάξουν συμβόλαια φέτος υπογράφοντας ένα πιο ακριβό, και οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με το RTL, το ταμείο θα χρηματοδοτείται εν μέρει από τους παρόχους ενέργειας, καθώς θα τους προστατεύει από τη χρεοκοπία στην περίπτωση που οι πελάτες τους δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επικρίνει επανειλημμένως τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε ότι δεν στηρίζει επαρκώς τους πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει ότι θα προσφέρει περίπου 16 δισ. ευρώ το 2023, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τις ραγδαία αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας.

Ωστόσο, ο Μαρκ Ρούτε αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου μαζί με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί και για ποιους το ράλλυ του Bitcoin μπορεί να γίνει επικίνδυνο

Νότια Αφρική: Πώς μπορεί να δώσει μαθήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στην ΕΕ

Advent Technologies: Επένδυση €780 εκατ. στη Δ. Μακεδονία