Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής του Σίπχολ στην Ολλανδία, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και μήνες το αεροδρόμιο, με την πολύωρη αναμονή σε ουρές λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Έκανα το καλύτερο που μπορούσα, αλλά δεν τα καταφέραμε ακόμη», είπε ο Ντικ Μπένσοπ, αφού το αεροδρόμιο για άλλη μία φορά αυτήν την εβδομάδα ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις, διότι δεν επαρκεί το προσωπικό ασφαλείας.

«Ο τρόπος με τον οποίο το Σίπχολ αντιμετωπίζει τα προβλήματα και οι δικές μου ευθύνες, ως γενικός διευθυντής, έχουν επικριθεί», σημείωσε ο Μπένσοπ στην ανακοίνωσή του, δηλώνοντας ότι αποχωρεί με δική του πρωτοβουλία, ώστε να δώσει στο αεροδρόμιο «το περιθώριο για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα».

Όπως και πολλά άλλα αεροδρόμια στην Ευρώπη, η λειτουργία του Σίπχολ τους τελευταίους μήνες διαταράχθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού, την ώρα που ο τομέας των αερομεταφορών ανακάμπτει μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Από τον Ιούλιο, το αεροδρόμιο έχει βάλει πλαφόν στον αριθμό των επιβατών που δέχεται, προκειμένου να μειωθεί η αναμονή στις ουρές. Επίσης, έχει υποσχεθεί στο προσωπικό μπόνους για τους μήνες με τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.

«Δραστικά μέτρα ελήφθησαν υπό τη διεύθυνση του Ντικ για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο Σίπχολ», δήλωσε ο Γιαπ Βίντερ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του αεροδρομίου. Πρόσθεσε δε ότι «έγιναν βελτιώσεις το καλοκαίρι», αλλά παραδέχτηκε ότι «αυτό δεν αρκεί».

Ο Μπένσοπ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στη Shell, υπέβαλε την παραίτησή του το βράδυ της Τετάρτης και το διοικητικό συμβούλιο την έκανε δεκτή. Θα παραμείνει όμως στη θέση του μέχρι τον διορισμό του διαδόχου του.

Η αποχώρηση του Μπένσοπ ήταν «μια λογική συνέπεια των όσων έχουν συμβεί στο αεροδρόμιο τους τελευταίους μήνες», σχολίασε το συνδικάτο προσωπικού καμπίνας VNC.

Διαβάστε ακόμη

Τσαντάνης – Μαρτίνος: Η United Maritime ενέταξε δύο δεξαμενόπλοια στο pool διαχείρισης της Signal Maritime

Adobe: Κοντά σε συμφωνία $20 δισ. για την εξαγορά της Figma (vid)

Κρυπτονομίσματα: Ένταλμα σύλληψης για τον υπεύθυνο της κατάρρευσης των Terra Luna και TerraUSD