Ένταλμα σύλληψης για τον Ντο Κουόν, συνιδρυτή των Terra Luna και TerraUSD, εξέδωσε δικαστήριο της Νότιας Κορέας, μετά την εντυπωσιακή κατάρρευση που σημείωσαν τα δύο κρυπτονομίσματα πριν από μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με το BBC, οι εισαγγελικές Αρχές πιστεύουν ότι η Terraform Labs, με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχει παραβιάσει τους κανόνες της κεφαλαιαγοράς.

Τον Μάιο, το Terra Luna έχασε το 99% της αξίας του συμπαρασύροντας το TerraUSD και σκορπίζοντας τον τρόμο στους επενδυτές, οι οποίοι στη συνέχεια είδαν να κατακρημνίζονται πολά ακόμη κρυπτονομίσματα.

Ο Ντο Κουόν δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του BBC για σχολιασμό. Ωστόσο, εκπρόσωπος των εισαγγελικών Αρχών της Ν. Κορέας επιβεβαίωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Κουόν, καθώς και για ακόμη πέντε άτομα που συνδέονται με την υπόθεση.

Πάντως, αρνήθηκε να αποκαλύψει αν οι Αρχές βρίσκονται κοντά στις συλλήψεις.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν υποψίες ότι ο Ντο Κουόν έχει καταφύγει στη Σιγκαπούρη, η οποία δεν διαθέτει συμφωνία έκδοσης υπόπτων με τη Νότια Κορέα.

Υπενθυμίζεται ότι η αξία του Terra Luna ξεπέρασε τα 100 δολάρια, ενώ στα μέσα Μαΐου κατέρρευσε στα 0,09 δολάρια, για να ακολουθήσει η κατάρρευση του stablecoin, TerraUSD. Οι εταιρείες των stablecoin προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι τα ψηφιακά νομίσματά τους θα μένουν σε απόλυτη ισοτιμία (1:1) με το αμερικανικό δολάριο, ωστόσο το TerraUSD έπεσε κάτω από αυτό το όριο.

Το σοκ από την πτώση ήταν τόσο μεγάλο, που ακολούθησαν μαζικές ρευστοποιήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με μεγάλα κρυπτονομίσματα, όπως τα Bitcoin, Ether και Tether, να βλέπουν την τιμή τους να κατρακυλά όλο και περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη

Τσαντάνης – Μαρτίνος: Η United Maritime ενέταξε δύο δεξαμενόπλοια στο pool διαχείρισης της Signal Maritime

Adobe: Κοντά σε συμφωνία $20 δισ. για την εξαγορά της Figma (vid)

Ισπανία: Συνελήφθη ο επικεφαλής μεγάλου ευρωπαϊκού κυκλώματος για ξέπλυμα χρήματος